Η Audi μπαίνει επισήμως στο Rallycross

Η Audi μπαίνει επισήμως στο Rallycross

Η συμμετοχή της Audi αναβαθμίζεται, καθώς το εργοστάσιο υιοθετεί την ομάδα EKS RX.

Από το 2014 η EKS RX συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross με ένα Audi S1.Την έχει ιδρύσει ο Σουηδός οδηγός του DTM, Mattias Ekstrom. Ο συνδυασμός πήρε τον τίτλο το 2016.

Σήμερα η Audi ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δώσει εργοστασιακή υποστήριξη στην ομάδα για το 2017. Σύμφωνα με τον Motorsport, ο Ekstrom είχε από πέρσι δηλώσει ότι θα χρειαστεί την υποστήριξη του εργοστασίου για να συνεχίσει. Και υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά των Γερμανών. «Συνειδητοποιούμε ότι η EKS χρειάζεται υποστήριξη για να ανταπεξέλθει στον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, κόντρα στις εργοστασιακές ομάδες, οπότε αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε την προσπάθειά μας στο World RX», δήλωσε ο Dieter Gass, επικεφαλής της Audi Motorsport. Υπενθυμίζουμε ότι στο World RX συμμετέχουν εργοστασιακά η Ford με τον Ken Block, η Peugeot με τον Sebastien Loeb, ενώ πολύ πρόσφατα o δύο φορές πρωταθλητής του θεσμού και παγκόσμιος στο WRC Petter Solberg συμφώνησε με την VW για το 2017.

Μπορεί να κόπηκε το πρόγραμμα WRC της VW λοιπόν, και να αποσύρθηκε η Audi από το WEC και το LeMans, αλλά φαίνεται ότι οι κινήσεις αυτές έγιναν για τα μάτια του κόσμου. Όχι τόσο για να εξοικονομηθούν χρήματα για τις συνέπειες του σκανδάλου dieselgate, αλλά κυρίως για να μη δημιουργηθεί ηθικό θέμα με τις 30.000 απολύσεις. Διότι η πραγματική εξοικονόμηση χρήματος από αυτό θα προκύψει.  Κατά τα άλλα, η Audi φέτος επένδυσε στο World RX και στην Formula E, αναβαθμίζοντας τις ιδιωτικές ομάδες σε εργοστασιακές. Ενώ η VW προσπαθεί να πετύχει μια συμφωνία ώστε να πάρει τελικά έγκριση τύπου το Polo και να τρέξει στο φετινό WRC με ιδιωτική ομάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube