Η Ford επιστρέφει στο Le Mans το 2016 [video]

Η Ford επιστρέφει στο Le Mans το 2016 [video]

Η Ford ανακοίνωσε επίσημα ότι θα συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα του 2016 με μια αγωνιστική έκδοση του νέου της σούπερκαρ Ford GT.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, Bill Ford, επιβεβαίωσε την είδηση σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στο Le Mans.

Το εργοστασιακό πρόγραμμα θα τρέξει η θρυλική αμερικάνικη ομάδα Chip Ganassi Racing, με ένα ζευγάρι αυτοκίνητα τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) της FIA, όσο και στο αμερικανικό Tudor United SportsCar Championship.

Η επιστροφή στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων το 2016 θεωρείται από τη Ford ως η ιδανική κίνηση για να προωθηθεί το νέο τμήμα Ford Performance, αλλά και για να εορταστεί η 50ή επέτειος της τριπλής νίκης της πρώτης GT40 στο Le Mans του 1966 (κάτω).

Η Ford θα αγωνίζεται στην κατηγορία LM GTE, με αντιπάλους τις Ferrari 458 Italia, Porsche 911 RSR, Aston Martin Vantage V8 και Chevrolet Corvette C7R.

Η εταιρεία έχει διαφημίσει έντονα τις αγωνιστικές δυνατότητες της νέας GT, από τότε που παρουσιάστηκε η έκδοση δρόμου του μοντέλου, στο Σαλόνι του Detroit στην αρχή της χρονιάς.

Το πανάκριβο supercar των €330.000 (στην Ευρώπη) έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Multimatic Motorsports, μια καναδική αγωνιστική ομάδα με 30ετή παράδοσησυνεργασίας με τη Ford στα αγωνιστικά της προγράμματα.

Το μοντέλο δρόμου, κατά τον αρχιμηχανικό του Jamal Hameedi, έχει αντλήσει έμπνευση από τα κορυφαία πρωτότυπα LMP1.

Η Nissan, που επιστρέφει και αυτή στο Le Mans φέτος με το ριζοσπαστικό, προσθιοκίνητο GT-R LM Nismo, έχει δείξει ότι μπορεί ένας κατασκευαστής να φτιάξει ένα αγωνιστικό πρωτότυπο που να σχετίζεται με μοντέλο δρόμου.

Η ανακοίνωση της Ford δείχνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των αυτοκινητοβιομηχανιών για τους αγώνες σπορ αυτοκινήτων. Η BMW λέγεται ότι σκοπεύει να συμμετάσχει με ένα υδρογονοκίνητο πρωτότυπο το 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube