Πρωτότυπο Nissan LMP1 με τον κινητήρα και την κίνηση μπροστά! [video]

Πρωτότυπο Nissan LMP1 με τον κινητήρα και την κίνηση μπροστά! [video]

Το νέο πρωτότυπο της Nissan, με το οποίο θα διεκδικήσει τη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans, έχει ριζοσπαστική αρχιτεκτονική, με τον κινητήρα και την κίνηση μπροστά!

Η Nissan αποκάλυψε τις πρώτες τεχνικές λεπτομέρειες για το επαναστατικό GTR LM NISMO, το οποίο θα συμμετάσχει σε όλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC). Η αποκάλυψη έγινε με ένα διαφημιστικό video που προβλήθηκε κατά την τηλεοπτική μετάδοση από το NBC του μεγάλου τελικού Super Bowl του αμερικάνικου football, ενώ παράλληλα έγινε και εικονικό λανσάρισμα στο διαδίκτυο. 

Ο Ben Bowlby, τεχνικός διευθυντής του προγράμματος GT-R LM, δήλωσε ότι οι κανονισμοί LMP1 που θεσπίστηκαν πριν το περσινό WEC επέτρεψαν στη Nissan να «γυρίσει την όλη ιδέα ενός συμβατικού πρωτοτύπου LMP1, ανάποδα».

Εξήγησε ότι η επαναστατική διάταξη με τον 3λιτρο, twin turbo κινητήρα V6 μπροστά από τον οδηγό, επινοήθηκε για να γίνει η μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση της ενέργειας που ανακτάται από το υβριδικό σύστημα του εμπρός άξονα.

«Όλα τα λεφτά είναι το πόσο γρήγορα ελευθερώνεις την ενέργεια. Σκεφτείτε ένα μασούρι δυναμίτιδας», είπε. «Θέλουμε να ελευθερώσουμε την ενέργεια πολύ γρήγορα για να επιταχύνουμε το αυτοκίνητο πολύ γρήγορα, διότι είναι ωραίο να περνάς πολύ χρόνο με μεγάλες ταχύτητες.

«Το κλειδί είναι να αποθηκεύεις την ενέργεια και μετά να την ελευθερώνεις πολύ γρήγορα. Αυτό είναι που κάνει το σύστημά μας πολύ ανταγωνιστικό, δίνοντάς μας μια καλή ποσότητα ισχύος από το ERS, την οποία μπορούμε να προσθέσουμε στην ισχύ από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Η μπροστομήχανη διάταξη επέτρεψε στη Nissan να μεταφέρει το βάρος μπροστά, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει την ελκτική πρόσφυση. Αυτό εξηγεί το γιατί το GT-R LM έχει τα ίδια μπροστινά λάστιχα πλάτους 14 ιντσών με τους ανταγωνιστές του, αλλά λάστιχα μόνο 9 ιντσών πίσω.

«Αυτό οφείλεται στον τρόπο κατανομής της μάζας στο αυτοκίνητο», συνέχισε ο Bowlby. «Έχουμε φέρει την κατανομή μπροστά για να μας δώσει ελκτική πρόσφυση στην μπροστινή κίνηση, και έχουμε επίσης μεταφέρει την αεροδυναμική πίεση προς τα εμπρός, οπότε κάναμε το ίδιο και με τις δυνατότητες των ελαστικών ώστε να ταιριάζουν με την κατανομή του βάρους».

Η Nissan στοχεύει να συμμετάσχει στην ανώτατη από της 4 υποκατηγορίες της LMP1, που επιτρέπει να επιστρέφονται στην πίστα 8 Megajoule ενέργειας σε κάθε γύρο 13,6 km της πίστας του Le Mans.

«Όσο περισσότερα Megajoule έχεις, τόσο πιο γρήγορα πας», εξήγησε ο Bowlby. «Η πρόκληση είναι να χωροθετήσεις ένα μεγάλο, ισχυρό σύστημα ανάκτησης ενέργειας, χωρίς να περάσεις το όριο του βάρους. Κι αυτό είναι πολύ δύσκολο».

Η Nissan δεν έχει ακόμα αποκαλύψει πώς θα αποθηκεύεται η ανακτώμενη ενέργεια, αλλά πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα περιστρεφόμενου σφονδύλου.

ΠΡΩΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Ο GENE

O πρώην οδηγός Formula 1 και νικητής στο Le Mans, Marc Gene, ανακοινώθηκε ότι θα τρέξει με το Nissan GT-R LM ΝΙΣΜΟ σε όλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2015.

Ο Ισπανός, που κέρδισε τις 24 Ώρες του Le Mans με την Peugeot το 2009, ήταν ο μόνος οδηγός που ανακοινώθηκε στο λανσάρισμα του νέου πρωτοτύπου, σήμερα Δευτέρα 2/2.

Το GT-R LM ξεκίνησε δοκιμές το Νοέμβριο στο κέντρο εξέλιξης της Nissan στην Arizona και από τότε έχει πραγματοποιήσει δύο δοκιμές στην πίστα του Austin στο Texas.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube