H ΒΜW φλερτάρει πολύ σοβαρά με τη Formula E

H ΒΜW φλερτάρει πολύ σοβαρά με τη Formula E

Επιστροφή στις πίστες μελετούν οι Βαυαροί, αλλά αυτή τη φορά σε μια άλλη μορφή αγώνων.

Είναι αλήθεια πως η παρουσία της BMW στη Formula 1 δεν είναι και κάτι για το οποίο οι Βαυαροί μπορούν να υπερηφανεύονται, σε αντίθεση με την παρουσία τους σε άλλες μορφές των μηχανοκίνητων σπορ.

Τώρα όμςω φαίνεται να μελετούν πολύ σοβαρά την εμπλοκή τους στη Formula E, κάτι που ταιριάζει γάντι και στο δυναμικό άνοιγμα που έχει κάνει η εταιρεία στην ηλεκτροκίνηση. Ήδη τα υποστηρικτικά αυτοκίνητα στη Formula E είναι τα BMW i3 και BMW i8 και από αυτή τη σκοπιά οι Βαυαροί έχουν ήδη πατήσει πόδι στις πίστες.

Η ολοένα αυξανόμενη προβολή όμως του συγκεκριμένου θεσμού τους κάνει να σκέφτονται πολύ σοβαρά και την αγωνιστική τους εμπλοκή, κάτι που επιβεβαιώνει και ο διευθυντής της BMW Motorsport, Jens Marquardt που δήλωσε πως υπάρχει ήδη συνεργασία με ομάδα για μελλοντική συμμετοχή.

Παρά το γεγονός ότι δεν κατονόμασε την ομάδα, όλα δείχνουν πως πρόκειται για την Andretti Formula- E Team, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τον εργοστασιακό οδηγό της BMW Antonio Felix da Costa, ως team-mate του Robin Frijns.

Σε δηλώσεις του, ο Jens Marquardt τοποθέτησε το χρονικό όριο εισόδου της μάρκας στο θεσμό σε τρία περίπου χρόνια αφού τόνισε πως «περιμένουμε το πρωτάθλημα να φτάσει στο σημείο του ενός αυτοκινήτου ανά οδηγό, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί πριν την πέμπτη σεζόν. Είναι σε σωστό δρόμο, όμως πρέπει να βελτιωθούν ορισμένοι τομείς και κυρίως η αυτονομία. Πάντως η Formula E βαδίζει στο σωστό δρόμο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube