Η αυτόνομη φόρμουλα της Roborace κάνει το αγωνιστικό της ντεμπούτο

Η αυτόνομη φόρμουλα της Roborace κάνει το αγωνιστικό της ντεμπούτο

Το αυτόνομο αγωνιστικό της Roborace έτρεξε για πρώτη φορά δημοσίως, στο ePrix του Παρισιού.

Η αυτόνομη φόρμουλα της Roborace έκανε το αγωνιστικό της ντεμπούτο στην πίστα του ePrix του Παρισιού. 

Η αυτόνομη φόρμουλα είναι ένα project υποστηριζόμενο από ρωσικά κεφάλαια. Η Roborace συνεργάζεται με την Formula E για να παρουσιάσει στο κοινό την εξέλιξη της τεχνολογίας της. Σε πολλά ePrix έχουν εμφανιστεί τα δύο πρωτότυπα δοκιμών εξέλιξης. Για την ακρίβεια, είναι δύο κανονικά αγωνιστικά με cockpit τα οποία φέρουν την τεχνολογία της Roborace. Έτσι μπορεί να επιβαίνει σε αυτά οδηγός για την περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά αλλά και για να συμβάλλει στη συλλογή δεδομένων. Τα ευτράπελα δεν έχουν λείψει, αφού το ένα από τα δύο Robocars τράκαρε σε κάποια από αυτές τις δημόσιες δοκιμές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είδαμε στην πίστα του ePrix του Παρισιού το πραγματικό Robocar, χωρίς οδηγό, να κάνει έναν γύρο. Με αργή έστω ταχύτητα. Και με ένα διάλειμμα, όταν… πάρκαρε σε μία μπαριέρα.



Ο επικεφαλής του project Bryn Balcombe εξήγησε ότι αυτό συνέβη επειδή η ομάδα «τσέκαρε την ακρίβεια της γραμμής του οχήματος στη Στροφή 8. Πέρασε μερικά χιλιοστά από τη μπαριέρα, παραήταν κοντά για τα περιθώρια ασφαλείας που θέλουμε να έχουμε», δήλωσε ο Bryn Balcombe. «Αλλάζουμε αυτή τη γραμμή για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα πάει τόσο κοντά. Το αυτοκίνητο έχει το δικό του επίπεδο αισθήσεων. Είναι στο δικό του μαθησιακό περιβάλλον. Το ακολουθούσαμε με ένα δεύτερο όχημα, αλλά δεν δίναμε οδηγίες. Ήταν απλώς μία δικλίδα ασφαλείας». Το αυτοκίνητο ετοιμάζεται για να τρέξει ξανά μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του ePrix και η ομάδα θέλει αυτή τη φορά ο γύρος να γίνει χωρίς συνοδεία.

Το αυτοκίνητο της Roborace δεν εμφανίστηκε στο ePrix του Monaco καθώς έτρεχε το εντατικό πρόγραμμα εξέλιξής του τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες. Στο πλαίσιο του οποίου η ομάδα έχει κατασκευάσει ένα αντίγραφο πίστας ePrix που βοηθά «στην καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντος από τους αισθητήρες».



«Έχουμε κάνει πολύ δουλειά στο παρασκήνιο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο κόσμος μας πλησίαζε σήμερα και μας έλεγε “αλλάξατε τον κόσμο σήμερ” και νιώθουμε περήφανοι για αυτό. Είναι ένα μεγάλο event αυτό εδώ και επιλέγουμε να εκτεθούμε μπροστά σε πολύ κόσμο» δήλωσε ο Balcombe.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube