Αυτό είναι το αυτόνομο αγωνιστικό Robocar στην τελική του μορφή [video]

Αυτό είναι το αυτόνομο αγωνιστικό Robocar στην τελική του μορφή [video]

Παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, αλλά θα χρειαστούν άλλα δύο χρόνια για να τρέξει σε αγώνες.

Το τελικό Robocar δείχνει πολύ όμοιο με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πέρσι από τη Roborace.

Έχει μήκος 4,8 m, πλάτος 2 m, κινείται από 4 ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνολικά 300 kW (408 PS) και τροφοδοτούνται από μπαταρία 540kW, ζυγίζει 975 kg και μπορεί να φτάσει τα 320 km/h.

Για να κινείται αυτόνομα, χωρίς οδηγό, το Robocar έχει περίπλοκο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει 2 ραντάρ, 5 lidar, 18 αισθητήρες υπερήχων, 2 οπτικούς αισθητήρες ταχύτητας και 6 κάμερες! Τον απίστευτο όγκο δεδομένων από όλες αυτές τις πηγές επεξεργάζεται ένας κεντρικός υπολογιστής Nvidia Drive PX2 που εκτελεί 24 εκατομμύρια λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης το δευτερόλεπτο!

Η Roborace σχεδίαζε αρχικά να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα αυτόνομων αυτοκινήτων φέτος, παράλληλα με την αγωνιστική σεζόν της Formula E. Όμως ο CEO της Roborace, Denis Sverdlov, δήλωσε ότι θα χρειαστούν άλλα δύο χρόνια για να εξελιχθεί το απαραίτητο λογισμικό ώστε να μπορούν τα αυτόνομα αυτοκίνητα να αγωνίζονται με ασφάλεια σε πίστα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το αυτόνομο Robocar τρακάρει στον πρώτο του "αγώνα" [video]

Οι αγώνες δεν θα είναι βέβαια ανταγωνισμός οδηγών, αλλά ανταγωνισμός προγραμματιστών, ποιος θα φτιάξει το καλύτερο λογισμικό. Η Roborace ευελπιστεί να αγωνίζονται στο πρωτάθλημά της 10 ομάδες με δύο Robocars η κάθε μία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube