Σήμερα κρίνεται η τύχη του VW Polo R WRC

Σήμερα κρίνεται η τύχη του VW Polo R WRC

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο WRC το 2017 αποφασίζουν σήμερα αν θέλουν να τρέξει τελικά φέτος το αυτοκίνητο της VW με ιδιωτικές ομάδες.

Όταν η VW αποφάσισε να αποσυρθεί από το WRC, το Polo R του 2017, εξελιγμένο σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, ήταν ήδη έτοιμο. Το αν θα το δούμε να αγωνίζεται στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα με ιδιωτικές ομάδες, θα αποφασιστεί σήμερα στο Monte Carlo.

Η Volkswagen έκανε τελευταία στιγμή αίτημα για να πάρει το  Polo R WRC του 2017 έγκριση Τύπου και να αγωνιστεί φέτος. Για να γίνει δεκτό αυτό το αίτημα απαιτείται ομόφωνη συγκατάθεση των υπόλοιπων ομάδων που τρέχουν στο φετινό πρωτάθλημα. Δηλαδή της M-Sport, της Citroen, της Toyota και της Hyundai. Αν δεν υπάρξει σύμφωνη γνώμη όλων, τότε το Polo R WRC προδιαγραφών 2017 δεν θα τρέξει ποτέ.

Καμία ομάδα δεν ήταν πρόθυμη να σχολιάσει επισήμως για το θέμα πριν την συνάντηση. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ενώ όλοι βλέπουν το προφανές όφελος από την εμπλοκή της VW έστω με ιδιωτικές ομάδες, εντούτοις μια εξαίρεση στον κανονισμό που αφορά στην ομολογκασιόν θα ήταν άδικη για τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Πρέπει για παράδειγμα να διευκρινιστεί αν η Volkswagen θα κληθεί να πληρώσει όλο το παράβολο.

Μιλώντας στο Autosport την περασμένη εβδομάδα ο διευθυντής της VW Motorsports Sven Smeets, παραδέχτηκε ότι αυτό για το οποίο μιλάει με την FIA είναι μια ειδική συμφωνία προκειμένου το αυτοκίνητο να πάρει τελικά το πράσινο φως να αγωνιστεί. «Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει στο παρελθόν, δεν υπάρχει προηγούμενο. Οπότε αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ειδική συμφωνία ώστε να αξιοποιήσουμε το αυτοκίνητο».

Ο Smeets δήλωσε επίσης ότι η VW είναι πρόθυμη να μείνει εκτός κάποιων αγώνων, προκειμένου να μην τεθεί θέμα ανταγωνισμού στην βαθμολογία κατασκευαστών, με τις άλλες ομάδες. Με λίγα λόγια, το άγχος των υπολοίπων είναι ότι μπορεί από καλή πρόθεση να βοηθήσουν την εικόνα του σπορ με μία κορυφαία συμμετοχή, να βάλουν τα χέρια τους και να βγάλουν τα ίδια τους τα μάτια. Τι θα γίνει δηλαδή αν συναινέσουν σε μια ειδική συμφωνία και τελικά να δουν το Polo να τους κλέβει νίκες και βαθμούς, αν είναι όσο καλό αναμένεται; Και ειδικά αν η VW αποφασίσει να στηρίξει κάποια από τις ομάδες που θα το χρησιμοποιήσουν, με αποτέλεσμα τελικά να μην είναι και τόσο «ιδιωτική»;
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube