H VW πιέζει για ηλεκτρικό πρωτάθλημα Rallycross

H VW πιέζει για ηλεκτρικό πρωτάθλημα Rallycross

Η Volkswagen σκέφτεται να κατασκευάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τους αγώνες Rallycross.

Όπως δήλωσε στο Autocar ο επικεφαλής ανάπτυξης τεχνολογίας της VW, Frank Welsch, η μικρή διάρκεια των αγώνων και η κλειστή χάραξη των διαδρομών στις οποίες διεξάγεται το πρωτάθλημα Rallycross θα ταίριαζε στα χαρακτηριστικά ενός αμιγώς ηλεκτρικού αγωνιστικού με μεγάλη και άμεσα διαθέσιμη ροπή.

«Μπορώ εύκολα να φανταστώ ένα πρωτάθλημα μόνο με ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Οι αγώνες κρατούν έξι λεπτά, άρα έχουμε μικρά διαστήματα έντονου συναγωνισμού και μετά χρόνο για επαναφόρτιση», δήλωσε με νόημα ο Frank Welsch.

Η VW συμμετέχει τόσο στο World RX όσο και στο Global Rallycross με ιδιωτικές ομάδες-δορυφόρους, με ένα δίλιτρο Polo και ένα Beetle 1.6, αντίστοιχα. Τα οποία αποδίδουν περίπου 550 ίππους.

Στην Αμερική, ο πρώην οδηγός Formula 1 Scot Speed κέρδισε τον περσινό τίτλο στο Global Rallycross με το VW Beetle, της ομάδας Andretti Autosport, η οποία δραστηριοποιείται επίσης στο IndyCar και στην Formula E.



Eίναι σαφές ότι μετά το Dieselgate η VW αναζητά διάφορους τρόπους να αναδείξει το οικολογικό προφίλ της με άλλες τεχνολογίες, μακριά από το πετρέλαιο. Η επένδυση σε ένα ηλεκτρικό πρωτάθλημα Rallycross θα ήταν σίγουρα ένα καλό εργαλείο για το marketing του ομίλου. Αν και πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η συμμετοχή της VW στο WRC ως το 2019 είναι εξασφαλισμένη, οι οικονομικές συνέπειες του σκανδάλου, έτσι κι αλλιώς δημιουργούν ερωτηματικά για το μακροπρόθεσμο μέλλον των αγωνιστικών προγράμματων και υποχρεώνουν την εταιρεία να σκεφτεί διπλά κάθε πιθανή κίνηση.

Ο Welsch πρόσθεσε ότι μια πιθανή στροφή στην ηλεκτροκίνηση δεν θα έβλαπτε τον συναγωνισμό ή το θέαμα. «Τα αυτοκίνητα των αγώνων Rallycross έχουν πολύ δύναμη και εκρηκτική ροπή από πολύ χαμηλά, σε συνδυασμό με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης θα μπορούσε να μας δώσει τα ίδια χαρακτηριστικά. Αν το πρωτάθλημα έκλινε προς αυτή την κατεύθυνση, για εμάς θα ήταν ιδανικό». Παρέλειψε βέβαια να μας πει τι θα γίνει με την ήχο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube