H Audi ταχύτερη στις δοκιμές του Le Mans

H Audi ταχύτερη στις δοκιμές του Le Mans

Οι ομάδες και οι οδηγοί θα ξαναβρεθούν στην πίστα στις 15 Ιουνίου για τα επίσημα δοκιμαστικά

Δέκα και κάτι ημέρες πριν τον πλέον γνωστό αγώνα αντοχής, τα 60 αυτοκίνητα που θα πάρουν μέρος σε αυτόν ολοκλήρωσαν τις δοκιμές τους.
 
Ο λόγος για τις 24 ώρες του Le Mans και τις οκτάωρες δοκιμές που έγιναν την Κυριακή στην πίστα και οι οποίες ανέδειξαν άτυπο νικητή την Audi.
Στην πρώτη θέση λοιπόν βρέθηκε το Audi R18 των Di Grassi, Duval και Jarvis με χρόνο 3:21.375, με την επίδοση να ανήκει στον Di Grassi.
Με δεδομένο ότι η επίδοση του Di Grassi έγινε στο μέσον του δεύτερου 4ώρου των δοκιμών και ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή η πρώτη θέση έπαιζε ανάμεσα στις Porsche 919 Hybrid του Neel Jani και σε αυτήν του Mark Webber, είναι φανερό πως η μάχη προβλέπεται πολύ σκληρή.
 
Ο Andre Lotterer ήταν ο ταχύτερος του πληρώματος του άλλου Audi αλλά ήταν πάνω από 1 δευτερόλεπτο πιο αργός από το “αδερφό” R18 ενώ η Toyota ολοκλήρωσε τις δοκιμές ακόμα πιο πίσω, με ταχύτερο το TS050 Hybrid του Anthony Davidson που σημείωσε χρόνο 3:23.197.
 
Στην κατηγορία GTE Pro, η Corvette C7.R του Garcia σημείωσε τον καλύτερο χρόνο (3:55.122) αφού «πάτησε» πάνω στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δύο Ferrari 488 GTE. Μόλις 0.280 δευτερόλεπτα πίσω, στη δεύτερη θέηση βρέθηκε η Porsche 911 RSR του Nick TandyΧαρακτηριστικό του έντονου συναγωνισμού είναι ότι ο πρώτος από τον δέκατο της κατηγορίας έχει διαφορά μόλις 1 δευτερόλεπτο.
 
Ομάδες και οδηγοί συγκέντρωσαν τα δεδομένα των δοκιμών και ετοιμάζονται πλέον πυρετωδώς για τις 15 Ιουνίου όπυ και τα επίσημα δοκιμαστικά και χρονομετρημένα δοκιμαστικά που θα κρίνουν τη σειρά εκκίνησης για τον αγώνα που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της 18ης Ιουνίου!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube