Εξωφρενική αγωνιστική Alfa 4C 600 ίππων για αναβάσεις [video]

Εξωφρενική αγωνιστική Alfa 4C 600 ίππων για αναβάσεις [video]

Αυτή η αγωνιστική Alfa Romeo 4C εξελιγμένη για αναβάσεις είναι όσο εξωφρενική δείχνει το θηριώδες bodykit.

Η Alfa Romeo 4C, ένα κεντρομήχανο baby supercar με ανθρακονημάτινο μονοκόκ σασί είναι έτσι κι αλλιώς ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο. Φανταστείτε πόσο περισσότερο είναι αυτή η αγωνιστική εκδοχή, με το κτηνώδες bodykit να διπλασιάζει σχεδόν το πλάτος του αυτοκινήτου και την τεράστια πίσω πτέρυγα να ξεκινά από το… diffuser και να φτάνει στο Θεό.

Το ανθρακονημάτινο σασί έχει διατηρηθεί. Με δεδομένη την χρήση της εξαιρετικά σκληρής αγωνιστικής ανάρτησης σε συνδυασμό με το τεράστιο αεροδυναμικό φορτίο που παράγει το ακραίο bodykit, αποδεικνύεται η εξαιρετική ακαμψία της «μπανιέρας» του αυτοκινήτου παραγωγής. Ο κινητήρας είναι τετρακύλινδρος, όπως και στο αυτοκίνητο δρόμου. Άγνωστο γιατί, αντί να δοκιμάσουν κάποιο μεγαλύτερο μπλοκ, οι δημιουργοί του τέρατος έχουν επιμείνει στον 1.750. Μόνο που πλέον είναι τοποθετημένος… κατά μήκος και η απόδοσή του φτάνει τους 600 ίππους.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo 4C στο Balocco [video]

Σε αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η αύξηση του μεταξονίου κατά 30 περίπου εκατοστά. Πολλά πάνελ του αμαξώματος έχουν σχεδιαστεί από την αρχή για να καλύψουν το κτήνος που πατά επίσης σε πολύ φαρδύτερα μετατρόχια. Εντύπωση κάνουν και τα λάστιχα με το αρκετά ψηλό προφίλ, σχεδόν όπως στην F1, που μας αφήνουν να καταλάβουμε ότι η διαδρομή της ανάρτησης θα πρέπει να είναι υποτυπώδης.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube