Ένας rookie τα «πήρε όλα» στα 500 Mίλια της Indianapolis

Ένας rookie τα «πήρε όλα» στα 500 Mίλια της Indianapolis

Στην πρώτη του εμφάνιση ο Alexander Rossi έγινε ο 100ός νικητής του περίφημου αγώνα

Μέχρι πέρυσι ήταν δοκιμαστής στην Caterham και στη Marussia, ενώ το 2015 είχε συμμετάσχει σε πέντε αγώνες με τη Manor. Φέτος είπε να δοκιμάσει την τύχη του στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και τα κατάφερε περίφημα. 

Ο λόγος για τον Alexander Rossi, ο οποίος στα 24 χρόνια του και στην πρώτη του εμφάνιση στο Indy 500 κέρδισε τον αγώνα. Η Andretti-Hertha του έδωσε την ευκαιρία και αυτός δεν την άφησε να πέσει κάτω.

Εμπρός σε 350 χιλιάδες θεατές που γέμισαν τις εξέδρες του Brickyard, ο Rossi ξεκίνησε από την 11η θέση, αλλά ακολουθώντας μια έξυπνη στρατηγική πήρε τη νίκη κυριολεκτικά στο νήμα, την ώρα που οι αντίπαλοί του έμπαιναν για ανεφοδιασμό. Ο Rossi κατάφερε να τερματίσει πρώτος με τις... αναθυμιάσεις, αφού προηγουμένως και επί 36 γύρους χρειάστηκε να οδηγεί κάνοντας οικονομία καυσίμου. Έτσι έγινε ο δεύτερος rookie στην ιστιορία του αγώνα που τον κέρδισε, βάζοντας το όνομά του δίπλα σε αυτό του Βραζιλιάνου Helio Castroneves που είχε κάνει το ίδιο το 2001.

«Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου», δήλωσε μετά τον τρεματισμό. «Είναι απίστευτο αυτό που καταφέραμε και είμαι βέβαιος πως μετά από αυτή τη νίκη θα αλλάξει η ζωή μου». Σε ό,τι αφορά στο τελευταίο δεν υπάρχει αμφιβολία, αφού ο τραπεζικός του λογαρισμός φούσκωσε με 2.548.000 δολάρια! Ο δεύτερος Carlos Munoz, team-mate του Rossi στην ομάδα του Michael Andretti, εισέπραξε 788.743 δολάρια, ενώ ο τρίτος Josef Newgarden έγινε κατά 574.243 δολάρια πλουσιότερος. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube