Ένα «σαμαράκι» πρόδωσε τον Salom;

Ένα «σαμαράκι» πρόδωσε τον Salom;

Τι λέει η ομάδα του μετά τη μελέτη των δεδομένων της τηλεμετρίας

 
Μια μικρή ανωμαλία του οδοστρώματος, ένα «σαμαράκι» φταίει σύμφωνα με τη SAG για το θανατηφόρο δυστύχημα του Luis Salom.
 
Συγκεκριμένα η ομάδα του, μετά από μελέτη των δεδομένων της τηλεμετρίας της μοτοσικλέτας του άτυχου 24χρονου κατάληξε στο συμπέρασμα πως ο Luis έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο με μεγάλη ταχύτητα και αναγκάστηκε να «πέσει στα φρένα» με δύναμη, κάτι που φόρτισε πολύ την εμπρός ανάρτηση και έγινε αιτία να χαθεί η πρόσφυση του εμπρός τροχού.
 
Οι οδηγοί γνωρίζουν πολύ καλά εκείνο το σημείο και φροντίζουν να φτάνουν με την ανάρτηση αποφορτισμένη ώστε αυτή να έχει τη δυνατότητα να αποσβέσει την ανωμαλία του οδοστρώματος, κάτι που δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. 
 
Αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό για να έχουμε το μοιραίο αποτέλεσμα: Ο Luis πέφτοντας ακολούθησε την πορεία της μοτοσικλέτας με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε αυτήν μετά το «γκελ» που έκανε η μηχανή στα προστατευτικά. Το χτύπημα ήταν μοιραίο.
Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο αλλά και οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε αργότερα, έκαναν το παν για να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά τα τραύματά του ήταν πολύ βαριά... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube