Έκρηξη και μπουρλότο σε αγώνα ντράγκστερ [video]

Έκρηξη και μπουρλότο σε αγώνα ντράγκστερ [video]

Ο oδηγός αυτού του funny car, που του σκάει κυριολεκτικά το μοτέρ μέσα στα μούτρα, απομακρύνεται από το αυτοκίνητό του σαν να μην τρέχει τίποτα.

Οι επιτυχημένοι οδηγοί αγώνων δεν αρκεί μόνο να είναι σε θέση να σημειώσουν δυνατούς χρόνους υπό κανονικές συνθήκες, αλλά να διατηρούν την ψυχραιμία και την αυτοκυριαρχία τους υπό πίεση.

Όπως ακριβώς έκανε ο Jack Beckman οδηγώντας ένα funny car, το Infinite Hero Dodge Charger, στην τρίτη σειρά κατακτήριων δοκιμών στο NHRA New England Nationals 2016, στο New England Dragway.

Ο Beckman είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκκίνηση και πήρε από τα πρώτα μέτρα κεφάλι. Ωστόσο, πριν καλά καλά περάσουν δύο δευτερόλεπτα, ο κινητήρας του εξερράγη πριν ακόμα περάσει τη γραμμή του τερματισμού. Η έκρηξη ακολουθήθηκε αυτοστιγμεί από μια πύρινη μπάλα που τύλιξε μέσα της όλο το αυτοκίνητο, ενώ το τούρμπο αποσπάστηκε από το μπλοκ του μοτέρ. Η έκρηξη κυριολεκτικά εκσφενδόνισε το πέτσωμα του αυτοκινήτου στα πλάγια της drag strip και το μόνο που απέμεινε πάνω της ήταν το κομμάτι του σασί εμπρός από τον Beckman.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τρομακτικό ατύχημα drag racing στο Houston [video]

Παρά την τρομακτική έκρηξη, ο Beckman διατήρησε την ψυχραιμία του. Και όταν το τιμ του μίλησε μέσω του ασυρμάτου, ο Jack είπε ήρεμα: «Είμαι καλά. Είμαι καλά». Στη συνέχεια πήδηξε εκτός αυτοκινήτου, λες και τελείωσε άλλη μια τυπική ημέρα στο γραφείο, έριξε μια ματιά σε ό,τι είχε απομείνει και απομακρύνθηκε ήρεμα.

Δείτε στο ένα video όλη τη φάση, με το drag race, την έκρηξη και ακούστε την ήρεμη φωνή του Beckman και πώς με τον ίδιο τρόπο απομακρύνεται από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο και στο tweet του NHRA, από άλλη γωνία, την έκρηξη σε πραγματικό χρόνο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube