Ecclestone: H F1 θα είχε αποκλείσει τον Rossi

Ecclestone: H F1 θα είχε αποκλείσει τον Rossi

Ο Valentino Rossi θα είχε πάρει αμέσως μαύρη σημαία, αν η σύγκρουσή του με τον Marc Marquez είχε συμβεί στην F1, εκτιμά ο Bernie.

O Rossi τιμωρήθηκε με τρεις βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια, για το ότι έβγαλε τον Marquez από τον αγώνα στο MotoGP Μαλαισίας.

Η ποινή αυτή, προστιθέμενη στον ακόμη ένα βαθμό που είχε πάρει ο Rossi για παρεμπόδιση στις κατατακτήριες του San Marino, είχε ως αποτέλεσμα ο Ιταλός να υποχρεωθεί να εκκινήσει τον κριτήριο αγώνα της Valencia από την τελευταία σειρά, πράγμα που τον έκανε τελικά να χάσει τον παγκόσμιο τίτλο από τον team-mate του στη Yamaha, τον Jorge Lorenzo.

Ο Lorenzo ήταν ανάμεσα σε αυτούς που θεώρησαν ότι η ποινή του Rossi ήταν ανεπαρκής – και ο Ecclestone πιστεύει ότι η F1 θα αντιδρούσε πιο αποφασιστικά σε μια τέτοια περίπτωση.

«Ο Rossi σίγουρα θα αποκλειόταν», δήλωσε ο Bernie στην Gazzetta dello Sport. «Ή θα του έβγαζαν μαύρη σημαία»

Όμως άλλες προσωπικότητες της F1 είχαν διαφορετικές απόψεις μετά το συμβάν στη Sepang. Ενώ ο Sebastian Vettel ήταν ανένδοτος ότι «ο Valentino έκανε το σωστό», ο Felipe Massa δήλωσε: «είμαι μεγάλος φαν του Valentino, αλλά έκανε λάθος».

Ο Ecclestone περιέγραψε τις διαμάχες στο MotoGP –που μετά τη σύγκρουση στη Sepang επεκτάθηκαν σε καβγά για το αν ο Marquez βοήθησε τον Lorenzo να πάρει τον τίτλο – ως μια «προειδοποίηση για την F1».

«Θα σας δώσω ένα παράδειγμα», είπε. «Ας υποθέσουμε ότι η Ferrari είναι στο δρόμο για τον τίτλο και η Mercedes την μπλοκάρει με μια από τις πελατειακές της ομάδες. Τι θα γινόταν τότε;»

Ο Rossi σκεφτόταν σοβαρά να μεταπηδήσει στη Formula 1 στα μέσα της δεκαετίας του 2000, κάνοντας κάμποσες δοκιμές με τη Ferrari το 2006 πριν αποφασίσει τελικά να παραμείνει στις μοτοσικλέτες.

Πάντως δοκίμασε στα σπορ αυτοκίνητα και τα ράλι – και θα αντιμετωπίσει μάλιστα αυτό το σαββατοκύριακο στο Ράλι της Monza (το οποίο έχει κερδίσει τρεις φορές στο παρελθόν) τον εργοστασιακό οδηγό της Hyundai, Thierry Neuville

Ο Ecclestone πιστεύει πως ο Rossi φέρθηκε σοφά που δεν έκανε την αλλαγή στην καριέρα του και έμεινε στα MotoGP.

«Στις μοτοσικλέτες ήταν στην κορυφή όσον αφορά τη σημασία του και τις αποδοχές του, ενώ στην F1 θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή. Έκανε σωστά που δεν άλλαξε».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube