Δύο μοιραία δυστυχήματα στο Isle of Man TT 2016

Δύο μοιραία δυστυχήματα στο Isle of Man TT 2016

Το Isle of Man TT, ο πιο επικίνδυνος αγώνας για μοτοσικλέτες, διατήρησε και φέτος τον αρνητικό απολογισμό του με ακόμη δύο νέους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στο Snaefell Mountain Course.

Μέσα σε μια μέρα, δύο αγωνιζόμενοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του, ομολογουμένως άκρως επικίνδυνου, αγωνιστικού event για τις μοτοσικλέτες στο Isle of Man.

Ο ένας που έχασε τη ζωή του ήταν ο Αυστραλός αναβάτης Dwight Beare. Το δυστύχημα έγινε στο Sidecar TT Race #1 όταν έφυγε από το δρόμο αυτός και ο συν-αναβάτης του Benjamin Binns. Ο τελευταίος διακομίσθηκε στο τοπικό νοσοκομείο με τραύμα στον αστράγαλο και η κατάστασή του περιγράφεται ως «σταθερή».


Dwight Beare, 27 ετών

Ο Beare συμμετείχε για πρώτη φορά στο Isle of Man TT το 2014, δίπλα στον πατέρα του, και είχε καταταγεί τότε 12ος στο δεύτερο αγώνα. Πέρυσι, επανήλθε και κατετάγη 17ος.

Στη συνέχεια, αργότερα μέσα στην ημέρα, σκοτώθηκε ο Βρετανός Paul Shoesmith, 50 ετών, σε σύγκρουση στο Sulby Straight κατά τη διάρκεια δοκιμών. Ο αγώνας κατά συνέπεια διεκόπη. Ο Shoesmith ήταν βετεράνος του Isle of Man TT, με πρώτη συμμετοχή το 2005. Η καλύτερή του θέση ήταν το 2011, οπότε και κατετάγη 15ος, τόσο στον κατηγορία Superbike όσο και στη Senior.  


Paul Shoesmith, 50 ετών

Beare και Shoesmith ήταν ο 249ος και 250ός αγωνιζόμενοι που σκοτώνονται στο Snaefell Mountain Course.

Και όπως ήδη γνωρίζετε, το θλιβερό σαββατοκύριακο συνεχίστηκε με το θάνατο του 24χρονου αναβάτη Luis Salom, ύστερα από πτώση για τα δοκιμαστικά της Moto2 στο Circuit de Barcelona, στην Καταλονία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Luis Salom [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Rossi «βλέπει» μηχανική βλάβη πίσω από τη μοιραία πτώση του Salom

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube