Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Luis Salom [νέο video]

Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Luis Salom [νέο video]

Πώς περιγράφουν οι γιατροί τις προσπάθειές τους να τον κρατήσουν στη ζωή

Τα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Moto GP της Βαρκελώνης και ειδικά το FP2 της Μoto 2 σημαδεύτηκε από το τραγικό δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 24χρονου αναβάτη Luis Salom.
Από την πρώτη στιγμή όλο το ιατρικό επιτελείο της πίστας βρέθηκε στο σημείο και έδωσε υπεράνθρωπη μάχη να κρατήσει τον Luis στη ζωή.
 
Αναλυτικά στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τον θάνατο του αναβάτη, αναφέρονται τα εξής:
 
«Η ιατρική ομάδα του MotoGP έφτασε στον τόπο της πτώσης του Luis Salom, στην 12η στροφή της πίστας, κατά τη διάρκεια του FP2 της κατηγορίας Moto2. 
Όταν φτάσαμε εκεί διαπιστώσαμε πως ο αναβάτης είχε καρδιακή ανακοπή. Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασής του, η ιατρική ομάδα προχώρησε αρχικά σε τραχειακή διασωλήνωση.
 
Στη συνέχεια ξεκίνησαν ενέργειες ανάνηψης (CPR) στο έδαφος. Έπειτα του τοποθετήθηκε ένα στήριγμα στον αυχένα και άρχισαν θωρακικές συμπιέσεις. Παράλληλα του χορηγήθηκε αγωγή με στόχο την καρδιοαναπνευστική και αιμοδυναμική σταθεροποίησή του.
 
Οι ενέργειες ανάνηψης (CPR) συνεχίζονταν στο έδαφος επί 18 λεπτά, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την απειλητική για τη ζωή του κατάσταση, πάρθηκε η απόφαση να μεταφερθεί οδικώς με ασθενοφόρο και όχι με το ελικόπτερο που ήταν από τηνπρώτη στιγμή διαθέσιμο στην πίστα. 
 
Η μεταφορά του διήρκησε 40 λεπτά και στη διάρκειά της συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για ανάνηψη αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε.
 
Το ιατρικό προσωπικό προχώρησε σε αμφίπλευρη θωρακοτομή με αναρρόφηση αέρα και αίματος, ενώ το νοσοκομείο είχε ήδη ενημερωθεί και ήταν όλοι σε επιφυλακή, όπως και η μονάδα της ΜΕΘ, όπου και μεταφέρθηκε αμέσως μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο. Εκεί συνεχίστηκαν αμείωτες οι ενέργειες ανάνηψης (CPR), ενώ υποβλήθηκε και σε λαπαροτομία από τη χειρουργική ομάδα.
 
Ο ασθενής δηλώθηκε νεκρός στις 16:55. Τόσο η διαδικασία μεταφοράς του από την πίστα προς το Γενικό Κρατικό, όσο και η υποδοχή του στο Νοσοκομείο έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
 
Όπως φαίνεται και από το βίντεο του δυστυχήματος, ο άτυχος αναβάτης έχει εγκαταλείψει τη μοτοσικλέτα του μετά την πτώση και ακολουθεί την πορεία της. Αυτή πέφτει πάνω στα προστατευτικά και κάνει «γκελ» προς τα πίσω και σε εκείνο το σημείο πέφτει πάνω της ο Luis και τραυματίζεται θανάσιμα. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube