Τραγωδία στα δοκιμαστικά του Moto2 στη Βαρκελώνη [video]

Τραγωδία στα δοκιμαστικά του Moto2 στη Βαρκελώνη [video]

Ο 24χρονος Luis Salom έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Τραγωδία στα δοκιμαστικά και συγκεκριμένα στη διάρκεια του FP2 για την κατηγορία Moto2 στο Catalunya Grand Prix.

Ο 24χρονος Luis Salom έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του στη στροφή 12, με αποτέλεσμα μια άσχημη πτώση συνεπεία της οποίας τραυματίστηκε θανάσιμα. Στο σημείο έσπευσε το ιατρικό επιτελείο της πίστας που κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να του δώσει τις πρώτες βοήθειες, ενώ σε αναμονή ήταν και το ελικόπτερο της πίστας για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. 
 
Τελικά, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, ελήφθη η απόφαση να μεταφέρει οδικώς στο κοντινό νοσοκομείο General de Catalunya. Εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά παρά τις προσπάθειες της ομάδας των γιατρών απεβίωσε στις 16:55 μ.μ.τοπική ώρα.

Ο Salom έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Χερέθ το 2009 στην κατηγορία των 125cc. Είδε βάθρο σε 25 αγώνες εκ των οποίων οι 9 ήταν στο πιο ψηλό σκαλί.  Το 2012 στο Moto3 τερμάτισε δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επίσης τερμάτισε στο βάθρο τρεις φορές σε 41 εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2, συμπεριλαμβανομένης μιας δεύτερης θέσης στον πρώτο γύρο του 2016 στο Losail International Circuit στο Κατάρ.
 
Η FIM, Dorna, IRTA, RFME και το Circuit de Barcelona-Catalunya εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα του Salom.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube