DTM: «1-3» για τη Mercedes στον δεύτερο αγώνα του Lausitzring [video]

DTM: «1-3» για τη Mercedes στον δεύτερο αγώνα του Lausitzring [video]

Kαι παρθενική νίκη για τον rookie της Mercedes, Lucas Auer

Την πρώτη του νίκη πανηγύρισε ο οδηγός της Mercedes Lucas Auer, στον δεύτερο αγώνα στην πίστα του Lausizring. Δεύτερος ο σταθερά ταχύτατος Mattias Ekström  και τρίτος ο Robert Wickens.
Ηταν η πρώτη νίκη στο DTM τόσο του  Lucas Auer, όσο και της ομάδας του Auer, της Mücke Motorsport.

Νωρίτερα ο Αυστριακός είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, χαρίζοντας παράλληλα και την πρώτη pole για την ομάδα του.Στη δεύτερη θέση είχε τον ομόσταυλό του Christian Vietoris, όμως οι αγωνοδίκες τον έστειλαν πέντε θέσεις πιο πίσω γιατί εμπόδισε στο γρήγορο γύρο του τον Ekström. Έτσι, δεύτερος ξεκίνησε ο Glock, τρίτος ο Wickens, τέταρτος ο Rockenfeller και τη δεκάδα της εκκίνησης συμπλήρωσαν οι Paffett, Green, Vietoris, Wittmann, Ekström και Blomqvist.
 
 
Μετά από μία ώρα αγώνα, ο Αuer είδε πρώτος την καρό σημαία, έχοντας πίσω του όπως είπαμε τους Ekström και Wickens.Τέταρτος τερμάτισε ο Green, πέμπτος ο Paffett, έκτος ο Wittmann και τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Vietoris, Müller, Spengler και Glock.

Στη βαθμολογία, πρώτος πέρασε ο Wickens (58 βαθμοί), ακολουθεί δεύτερος με τρεις βαθμούς διαφορά ο Wittmann και τρίτος είναι ο Ekström με 46 βαθμούς
Στους κατασκευαστές, εξακολουθεί να είναι πρώτη η BMW (228 βαθμοί), ακολουθεί η Audi με 198 και τρίτη είναι η Mercedes με 180 βαθμούς.

Επόμενος γύρος πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου από τους δημόσιους δρόμους του Norisring.
 
Δείτε στο βίντεο ολόλκληρο τον δεύτερο αγώνα στην πίστα του Lausitzring

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube