Dakar Special: Άλλος κέρδισε την 5η μέρα, άλλος προηγείται

Dakar Special: Άλλος κέρδισε την 5η μέρα, άλλος προηγείται

Η εμπειρία παίζει στο Dakar σημαντικότερο ρόλο από ότι σε άλλους αγώνες. Όσο προχωράμε βαθύτερα στην έρημο αυτό επιβεβαιώνεται.

Ο Sebastien Loeb κέρδισε τη σημερινή ειδική διαδρομή του Ράλι Dakar, αλλά ο team mate του Stephan Peterhansel είναι αυτός που πήρε την πρωτοπορία του αγώνα.

Η διαδρομή της Παρασκευής στο έδαφος της Βολιβίας ήταν αρχικά μήκους 448 km. Αλλά οι καιρικές συνθήκες ανάγκασαν του διοργανωτές να κόψουν το χρονομετρημένο σκέλος στο μισό. Παρόλα αυτά, Loeb και Peterhansel κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά που από τον Cyril Despres που είχε τεθεί χθες επικεφαλής του αγώνα.

Ο Loeb είχε χάσει την πρωτοπορία χθες, όταν άργησε να βρει κάποια waypoints, ενώ αντιμετώπισε προβλήματα και με τον κινητήρα του Peugeot 3008 DKR. Σήμερα όμως ο Γάλλος είχε τον έλεγχο, και ήταν πρώτος από την αρχή του σκέλους. Βέβαια, ούτε σήμερα απέφυγε ένα λάθος στον προσανατολισμό. Έτσι, ενώ είχε προβάδισμα έξι λεπτών σε κάποια στιγμή από τον Nani Roma, τελικά τερμάτισε μόλις 44” μπροστά από τον Ισπανό.

Στην 3η θέση της σημερινής ειδικής τερμάτισε ο Peterhansel. Στην αρχή της ημέρας έχασε ένα waypoint αλλά τελικά ολοκλήρωσε μόλις ενάμιση λεπτό πίσω από το Loeb, αποτέλεσμα αρκετό για να του δώσει την πρώτη θέση στην προσωρινή γενική κατάταξη. Ο Despres με το άλλο Peugeot που ως νικητής της χθεσινής μέρας μπήκε πρώτος στη σημερινή, χάθηκε για ένα δεκάλεπτο στο τρίτο waypoint και ολοκλήρωσε το σκέλος στην 4η θέση, μία εμπρός από τον Romain Dumas με το ιδιωτικό 3008 DKR.

Ο Carlos Sainz έκανε μεγάλη ζημιά στο δικό του εργοστασιακό 3008 DKR στη χθεσινή τούμπα και αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον Nasser Al-Attiyah με το Toyota Hilux στο δρόμο της εγκατάλειψης. Στη γενική κατάταξη παρόλα αυτά η Peugeot έχει αυτή τη στιγμή καπαρώσει και τις τρεις πρώτες θέσεις με Peterhansel, Loeb και Despres.

Ο κοντινότερος αντίπαλος των Peugeot μέχρι χθες ήταν ο Mikko Hirvonen με το MINI All4 Racing της X-Raid. Αλλά σήμερα ο Φιλανδός και ο συνοδηγός του Michele Perin δεν τα πήγαν καλά με την πλοήγηση και έχασαν πάνω από μισή ώρα. Η πλησιέστερη απειλή για την Peugeot είναι πλέον ο Nani Roma της Toyota, περίπου ένα λεπτό πίσω από τον Despres.

  

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube