Dakar Special: O Loeb βάζει υποψηφιότητα για τη νίκη

Dakar Special: O Loeb βάζει υποψηφιότητα για τη νίκη

Ο Sebastien Loeb κέρδισε την 8η μέρα και πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα.

Ο Sebastien Loeb κέρδισε την σημερινή ειδική διαδρομή, 8η του Ράλι Dakar 2017, και πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα, μπροστά από τον team mate του Stephane Peterhansel.

Η διαδρομή της Τρίτης, μήκους 492 km έφερε τον αγώνα από την Βολιβία στην Αργεντινή. Το κομμάτι στο Βολιβιανό έδαφος ήταν και πάλι κοντύτερο κατά 73 km λόγω των καταιγίδων.

Μετά τη χθεσινή μέρα, ο περσινός νικητής Stephane Peterhansel ξεκίνησε την ημέρα από την κορυφή της γενικής κατάταξης. Αλλά μια μικρή στάση είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη θέση της ημέρας και της γενικής κατάταξης από τον Loeb, στην ενδιάμεση «απλή» στα σύνορα των δύο χωρών. Στο έδαφος της Αργεντινής, ο Loeb συνέχισε να κερδίζει έδαφος και έφτασε την διαφορά μέχρι και στα 5’. Ένα κλατάρισμα του στοίχισε λίγο χρόνο προς το τέλος, όμως και πάλι ολοκλήρωσε την ημέρα με προβάδισμα τριών λεπτών, αρκετό για να πάρει την πρώτη θέση στην προσωρινή γενική κατάταξη.

Δείτε ακόμη Dakar Special: Ο Sainz τουμπάρει πάνω σε θεατές [videos]

Τόσο ο Loeb όσο και Peterhansel ξεμάκρυναν και πάλι από τους πλησιέστερους αντιπάλους τους για τη νίκη, τους Despres (Peugeot) και Roma (Toyota). Ενώ ο Despres κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες και τώρα είναι 17’ πίσω, ο Roma είχε μια δύσκολη μέρα και στην 4η θέση, πίσω από το 1-2-3 των Peugeot. Στην 5η θέση είναι ο Miko Hirvonen με το MINI All4 Racing της X-Raid, ολοκληρώνοντας την σημερινή ειδική διαδρομή 8 λεπτά πίσω από τον Loeb. Το ταχύτερο Toyota Hilux ήταν αυτό του de Villiers, 12 λεπτά μακριά από την κορυφή της σημερινής χρονομέτρησης.

Στο μεταξύ, η προετοιμασία των ομάδων για την διαδρομή της Τετάρτης, την Super Belen μήκους 1000 km έγινε εξαιρετικά περίπλοκη. Μία κατολίσθηση, λόγω των καταιγίδων, έκοψε τον δρόμο προς το bivouac της Salta τόσο για τα αγωνιστικά πληρώματα όσο και για τις ομάδες υποστήριξης. Αρχικά υπήρξε η σκέψη να στηθεί ένα Bivouac εκτάκτως σε μια άλλη τοποθεσία, αν και τελικά φαίνεται ότι οι ομάδες θα προτιμήσουν να ακολουθήσουν μία άλλη διαδρομή προς την Salta.     

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube