Dakar Special, 7η Ε.Δ: Η αλεπού 100…

Dakar Special, 7η Ε.Δ: Η αλεπού 100…

Ψύχραιμα, με καθαρό μυαλό και τη σωστή δόση ταχύτητας, ο Peterhansel προχωρά προς έναν ακόμη θρίαμβο.

Ο πρωτοπόρος του Ράλι Dakar Stephane Peterhansel επικράτησε στην 7η Ε.Δ του αγώνα και διεύρυνε κατά 48” το προβάδισμά του έναντι του Sebastien Loeb.

Οι καταιγίδες στην Βολιβία ανάγκασαν τους διοργανωτές να μειώσουν το μήκος της σημερινής διαδρομής La Paz – Uyuni. Ο Peterhansel ήταν λίγο μπροστά από τον Loeb στη γενική κατάταξη μετά την 5η Ε.Δ και ενώ η έκτη ακυρώθηκε, λόγω καιρού. Στα μισά περίπου της σημερινής μέρας η διαφορά είχε ξεπεράσει το λεπτό, πριν ο εννιά φορές παγκόσμιος του WRC πλησιάσει λίγο ξανά. Κερδίζοντας 48 ακόμη δευτερόλεπτα, ο Peterhansel αύξησε την διαφορά του στη γενική κατάταξη σε 1’57”.

Διαβάστε ακόμη Η τεχνολογία ενός αγωνιστικού πρωτότυπου για το Ράλι Dakar

Οι δυο τους απομακρύνθηκαν πλέον κάπως από τον τρίτο της γενικής κατάταξης Nani Roma με το Toyota και τον 4ο Cyril Despres με το άλλο Peugeot 3008 DKR. Ο Roma ήταν περίπου 5’ πίσω από τον Peterhansel πριν τη σημερινή δοκιμασία, και τώρα είναι στα 11 λεπτά. Αντίστοιχη εικόνα και για τον Despres, ο οποίος από το +5 τώρα είναι στο +14 από τον πρωτοπόρο.

Ο Giniel de Villiers της Toyota έχασε πολύ χρόνο την 3η μέρα και είναι πίσω στην γενική κατάταξη, εκτός διεκδίκησης της νίκης. Αλλά σήμερα οδήγησε πολύ γρήγορα και τερμάτισε στην 3η θέση. Στην 4η θέση της ημέρας τερμάτισε ο Mikko Hirvonen με το MINI All4 Racing, επίδοση που τον βοήθησε να διατηρήσει την 5η θέση του στη γενική κατάταξη. Το ιδιωτικό Peugeot του Khalid Al-Qassimi τερμάτισε στην 6η θέση της ημέρας, χωρίζοντας τους Roma και Despres.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube