37ο Ράλι Κρήτης: το Ηράκλειο έγινε... Μονακό [video]

37ο Ράλι Κρήτης: το Ηράκλειο έγινε... Μονακό [video]

Σε μια παραθαλάσσια διαδρομή μέσα στην πόλη του Ηρακλείου και δύο αγαπημένες ειδικές στα βουνά πραγματοποιήθηκε το φετινό Ράλι Κρήτης.

Μετά την Πάτρα με το πασίγνωστο P.I.C.K., άλλη μια ελληνική πόλη υποδέχτηκε στο κέντρο της μια εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το φετινό, 37ο Ράλι Κρήτης πέρασε από την παραλιακή λεωφόρο της πόλης, πριν συνεχίσει σε γνώριμες, αγαπημένες ειδικές.

Το 37ο EKO Racing 100 Rally Κρήτης, 3ος αγώνας της χρονιάς για το Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου, διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 23-24 Μαΐου από τα αθλητικά σωματεία Α.Ο.Κ. και ΦΙ.Μ.Α., με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και της Περιφέρειας Κρήτης. Κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα οι πολύ δυνατές μάχες, με πολλές θέσεις να κρίνονται στην τελευταία ειδική διαδρομή.

Μεγάλοι νικητές οι Γ. Αναπολιωτάκης-Α. Χαλκιαδάκης με Seat Ibiza Kit-Car, που οδήγησαν στο όριο χωρίς λάθη, τέθηκαν επικεφαλής από τη 2η ειδική και κατάφεραν να κρατηθούν στην κορυφή μέχρι το τέλος. Στη 2η θέση με διαφορά μόλις 5’’ βρέθηκαν οι Μ. Πιτσάκης-Γ. Πολυζώης με Mitsubishi Lancer Evo X, που κέρδισαν τέσσερις από τις επτά ειδικές διαδρομές του αγώνα. Ταχύτατοι και εντυπωσιακοί και οι “NIKON”-Ν. Πετρόπουλος με Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ, που αρχικά πίεσαν και αυτοί για την πρωτιά, όμως στη συνέχεια περιορίστηκαν στην 3η θέση.



Στη μάχη της 4ης θέσης επικράτησαν οι νικητές της F2 Γ. Νικολιδάκης-Μ. Πετούσης με Peugeot 106 Rallye, αφήνοντας 5ους τους Χ. Πατσουράκη-Γ. Ζωφάκη με Citroen C2 R2. Μόλις 6’’ παραπάνω χρειάστηκαν οι Α. Περάκης-Κ. Κουρουγκιαούρης με Peugeot 206 Kit-Car, ενώ 3’’ πιο πίσω τερμάτισαν οι Λ. Αλυγιζάκης-Μ. Χατζηδάκης με Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ, που ταλαιπωρήθηκαν και από ένα σκασμένο λάστιχο στη 2η ειδική. Στην 8η θέση τερμάτισαν οι νικητές της κλάσης Ν2 Μ. Ανταλουδάκης-Ν. Πλουμής με Peugeot 106 Rallye, ακολούθησαν οι Μ. Ζερβάκης-Γ. Βρανάς με Peugeot 205 και οι Γ. Περουλάκης-Λ. Σαρρής με Honda Civic, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν σε όλο τον αγώνα από μηχανικό πρόβλημα. Οι Μ. Δημητρίου-Ε. Μαλακτάρη με Citroen Saxo VTS ενώ βρίσκονταν στην 5η θέση έμειναν από υδραυλικό τιμόνι στην προτελευταία ειδική και κατάφεραν να τερματίσουν 11οι, ενώ στη 12η θέση βρέθηκαν οι Σ. Μιχαηλάκης-Ν. Λιγοψυχάκης με Subaru Impreza. Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα οι περσινοί κυπελλούχοι Ν Καρπάνος-Δ. Καρπάνος, που στη 2η ειδική διαδρομή εγκατέλειψαν λόγω υπερθέρμανσης του κινητήρα του Mitsubishi Lancer Evo Χ με το οποίο συμμετείχαν.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του αγώνα από το Κρήτη TV, με περάσματα από τις ειδικές και δηλώσεις των πρωταγωνιστών, αλλά και ένα video με πλάνα από την υπερειδική του Σαββάτου στην παραλιακή του Ηρακλείου. Ελπίσουμε η τοπική κοινωνία να είδε θετικά την εκδήλωση, ώστε να ξαναδούμε στο μέλλον έναν αγώνα στο... ελληνικό Μονακό.


Aerial video: Nikos Sarantos

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube