McLaren: 50 χρόνια ιστορίας στην F1 [video]

McLaren: 50 χρόνια ιστορίας στην F1 [video]

Απολαύστε ένα ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία μιας από τις σημαντικότερες ομάδες της F1 μέσα από ένα αριστουργηματικά γυρισμένο φιλμ.

Στις 22 Μαΐου 1966, ο Bruce McLaren έτρεξε το πρώτο του Grand Prix με σασί δικής του σχεδίασης και κατασκευής, που έφερε φυσικά το όνομά του. Από εκείνη την στιγμή άρχισε να γράφεται η ιστορία της McLaren, μιας ομάδας που έμελλε να γίνει θρύλος.

Το 2016, 50χρόνια αργότερα, η McLaren επιστρέφει άλλη μια φορά στο Monte Carlo, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα. Αν και η ομάδα έχει γράψει εκεί ορισμένες από τις χρυσές σελίδες του σπορ, ο φετινός αγώνας είναι ένα ορόσημο στην ιστορία της μάρκας που θα ήθελε να το γιορτάσει με ένα καλό αποτέλεσμα. Στα πενήντα χρόνια της ιστορίας της η McLaren έχει κατακτήσει οκτώ Πρωταθλήματα Κατασκευαστών, 12 Πρωταθλήματα Οδηγών, 182 νίκες σε Grand Prix και 155 pole positions.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Δοκιμάζουμε τη McLaren 12C [video]

ΔΕΙΤΕ AKOMH Δοκιμάζουμε τη Mclaren 650S [video]


Άσχετα με το τι θα καταφέρουν οι Button και Alonso εντός πίστας, σύμφωνα και με τις δυνατότητες του κινητήρα της Honda, η McLaren και ο οίκος ωρολογοποιίας Richard Mille έχουν ετοιμάσει για την περίσταση ένα εκπληκτικό βίντεο. Απο τη στιγμή της γέννησης της ομάδας σε ένα ταπεινό συνεργείο στο νότιο Λονδίνο, το φορτισμένο συναισθηματικά φιλμ μας πηγαίνει στην τραγωδία της απώλειας του Bruce. Κι από εκεί στην αναγέννηση της δεκαετίας του ’70, στους θριάμβους των ’80s και στη σύγχρονη εποχή.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube