Πόσα άλογα λείπουν από την Red Bull;

Πόσα άλογα λείπουν από την Red Bull;

Ο κινητήρας της Renault είναι σημαντικά αναβαθμισμένος, όμως ακόμη του λείπει δύναμη σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε ότι η ισχύς του κινητήρα Renault που κινεί τα μονοθέσια της ομάδας του υπολείπεται κατά 47 ίππους του ανταγωνισμού.

Αντίθετα όμως με την περσινή χρονιά, που η γκρίνια ήταν το κυρίαρχο έφερε σε οριακό σημείο την σχέση της Red Bull με την Renault, φέτος ο Horner μιλά σε διαφορετικό τόνο. Δηλώνει ευχαριστημένος με την πρόοδο και περιμένει ακόμη περισσότερα από βελτιώσεις στις λεπτομέρειες: Περισσότερη ισχύ, καλύτερη οδηγησιμότητα και καλύτερη αξιοποίηση καυσίμου.

Η Renault παρουσίασε μια νέα εξέλιξη του μοτέρ της στο GP του Monaco, υποστηρίζοντας τότε ότι η βελτίωση ήταν της τάξης του μισού δευτερολέπτου. Αυτό, σε συνδυασμό με το κατά γενική ομολογία κορυφαίο σασί της Red Bull, έφερε την ομάδα στην θέση να θεωρείται αυτή η δεύτερη δύναμη μετά την Mercedes. Θέση που υποτίθεται είχε η Ferrari.

Στόχος της ομάδας είναι να επιβεβαιώσει στην Γερμανία ότι είναι και θα παραμείνει μπροστά από την Ferrari. Ο Remi Taffin, τεχνικός διευθυντής της Renault ανακοίνωσε ότι η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση δεν θα γίνει πριν τον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube