Επίσημο: Με κινητήρα “TAG-Heuer” η Red Bull το 2016

Επίσημο: Με κινητήρα “TAG-Heuer” η Red Bull το 2016

Η Red Bull ανακοίνωσε επίσημα ότι θα αγωνίζεται το 2016 με κινητήρες Renault που θα έχουν το σήμα της TAG-Heuer.

Μην έχοντας καταφέρει να εξασφαλίσει κινητήρες από τη Mercedes, τη Ferrari ή τη Honda, η Red Bull τελικά θα παραμείνει με τη Renault για 10η στη σειρά χρονιά.

Η ομάδα επαναδιαπραγματεύτηκε το συμβόλαιό της με τη Renault αφού είχε πριν από λίγο καιρό ειδοποιήσει τους Γάλλους ότι δεν ήθελε να συνεχίσουν τη συνεργασία τους το 2016.

Το μονοθέσιο του 2016 θα ονομάζεται Red Bull Racing-TAG Heuer RB12.

Η επίσημη επιβεβαίωση έρχεται αφού ο πρόεδρος και CEO της Renault, Carlos Ghosn, ανακοίνωσε ότι η γαλλική εταιρεία θα αγωνίζεται και πάλι στη Formula 1 ως εργοστασιακή ομάδα, έχοντας εξαγοράσει τη Lotus.

Αφού η Red Bull «έκλεψε» πρόσφατα από τη McLaren τον χορηγό της, την ωρολογοποιία TAG-Heuer, η ελβετική φίρμα θα εμφανιστεί και πάλι σε κινητήρα. Το 1983-87, η McLaren αγωνιζόταν με κινητήρες Porsche V6 turbo που ονομάζονταν “TAG” (βλ. φωτογραφία κάτω).

Μιλώντας για την ανακοίνωση, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, είπε: «Η TAG-Heuer είναι μια εμβληματική φίρμα στον κόσμο της Formula 1 για πολλά χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που επέλεξαν να συνεχίσουν στο σπορ σε συνεργασία με εμάς.

«Οι κοινές αξίες μας, της καινοτομίας και της θέλησης να ξεχωρίζουμε από το πλήθος, κάνουν αυτή τη συνεργασία μια από τις πιο συναρπαστικές στην F1.

«Είμαστε επίσης ικανοποιημένοι που βλέπουμε τη Renault να επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια δέσμευσή της στην F1, και θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε για τη συμβολή της στην ομάδα από το 2007.

«Η τεχνική συνεργασία της με την Ilmor μας δίνει αυτοπεποίθηση και ανυπομονούμε για τη σεζόν του 2016».

Η συμφωνία είναι πολυετής και προβλέπει η TAG-Heuer να γίνει επίσημος χρονομέτρης, επίσημος συνεργάτης στα ρολόγια και συνεργάτης επιδόσεων της ομάδας από του χρόνου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube