Aπό το φθινόπωρο στη McLaren ο Jost Capito

Aπό το φθινόπωρο στη McLaren ο Jost Capito

«Έως τότε θα δουλεύω σκληρά στη VW», δήλωσε με νόημα o πρώην αγωνιστικός διευθυντής της VW Motorsport.

Τον Ιανουάριο του 2016, η McLaren Formula 1 Team ανακοίνωσε τον Jost Capito ως νέο CEΟ, στη θέση του Jonathan Neale, ο οποίος ανέλαβε Διευθυντής Λειτουργιών ολόκληρου του McLaren Technology Group. Μια θέση που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας.

Η αλλαγή έγινε στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε το 2014 το αφεντικό του McLaren Technology Group και εκτελεστικός CEO, Ron Dennis, καταργώντας το ρόλο του αρχηγού ομάδας και διορίζοντας ως αγωνιστικό διευθυντή τον Eric Boullier. Ο τότε γενικός διευθυντής Jonathan Neale ανέλαβε ρόλο προσωρινού CEO. Τελικά η θητεία του διήρκησε 22 μήνες, με τον Ron Dennis να θεωρεί πως βρήκε στο πρόσωπο του Jost Capito τον άνθρωπο που αναζητούσε.

Ωστόσο, ο Capito, έξι μήνες ύστερα από την ανακοίνωση, εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα της VW στο WRC και φυσικό είναι πολλοί να διερωτώνται πότε επιτέλους θα μετακινηθεί στη McLaren.

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος στη διάρκεια της Αθλητικής Διάσκεψης της FIA στο Torino, ξεκαθαρίζοντας πως τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου θα μετακομίσει από τα χώματα του WRC στις πίστες της F1. Mε βάση τις ημερομηνίες που ο ίδιος έθεσε ως χρονοδιάγραμμα, δεν αποκλείεται να τον δούμε στα πάντοκ στο GP του Βελγίου ή της Ιταλίας. Ο Capito απέδωσε την καθυστέρηση της μετακίνησής του στη δουλειά που έχει να κάνει ακόμη στην VW, ωστόσο ίσως κι αυτό να προβλεπόταν από το συμβόλαιό του. 

«Ανυπομονώ για την αλλαγή», είπε, «διαφορετικά δεν θα είχα κάνει την κίνηση».

Σε κάθε περίπτωση οι καρποί της συνεργασίας Capito-McLaren δεν αναμένεται να φανούν πριν από το 2017, όταν θα έχουν δρομολογηθεί και οι υπόλοιπες αλλαγές στην ομάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube