McLaren & Jost Capito: Η αποτυχία φέρνει ΤΟΝ πετυχημένο

McLaren & Jost Capito: Η αποτυχία φέρνει ΤΟΝ πετυχημένο

Η αποτυχημένη περσινή χρονιά φέρνει στην McLaren τον πολύ πετυχημένο Jost Capito, τον αρχιτέκτονα της απόλυτης κυριαρχίας της VW Motorsport στο WRC.

Η McLaren Formula 1 Team ανακοίνωσε τον Jost Capito ως  νέο CEΟ, στην θέση του Jonathan Neale, ο οποίος αναλαμβάνει Διευθυντής Λειτουργιών ολόκληρου του McLaren Technology Group, θέση που δημιουργήθηκε πρόσφατα για να εξυπηρετήσει το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας.

Το 2014 το αφεντικό του McLaren Technology Group και εκτελεστικός CEO, Ron Dennis, ξεκίνησε μια αναδιοργάνωση του οργανισμού, καταργώντας τον ρόλο του αρχηγού ομάδας και διορίζοντας ως αγωνιστικό διευθυντή τον Eric Boullier. Ο τότε γενικός διευθυντής Jonathan Neale ανέλαβε ρόλο προσωρινού CEO. Τελικά η θητεία του διήρκησε 22 μήνες. Σήμερα ο Ron Dennis θεωρεί ότι βρήκε στο πρόσωπο του Jost Capito τον άνθρωπο που αναζητούσε.

«Προσέγγισα τον Jost Capito το καλοκαίρι. Με εντυπωσίασε. Είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και φιλόδοξος, με τεράστια εμπειρία στους αγώνες», είπε ο Dennis. «Είμαι ενθουσιασμένος να τον καλωσορίσω στην McLaren. Και είμαι βέβαιος ότι μαζί με τον Eric Boullier θα συνεχίσουν την πολύ καλή δουλειά που έχουμε ήδη ξεκινήσει, συνεχίζοντας την εξέλιξη του προγράμματος McLaren-Honda στο επίπεδο που θα μας φέρει νίκες και τίτλους».

Ο Capito έχει σημαντική προϊστορία στους αγώνες. Έχει στο παρελθόν περάσει από κορυφαίες θέσεις στην BMW, στην Porsche, στην Ford, στην Sauber και από το 2012 και μετά στην VW. Είναι ο αρχιτέκτονας της απόλυτης κυριαρχίας της VW στο WRC, που μεταφράστηκε σε τρία συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς εβδομάδες. Για την ώρα ο Capito θα διατηρήσει τον ρόλο του στην VW Motorsport, μέχρι να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube