Oριστικό: ο Alonso στη McLaren

Oριστικό: ο Alonso στη McLaren

Η μεταγραφή του Fernando Alonso στη McLaren θα ανακοινωθεί επίσημα πριν το Abu Dhabi, όταν αποφασιστεί ποιον θα έχει ως team-mate.

Αξιόπιστες πηγές του «αδελφού» μας AUTOSPORT αποκάλυψαν ότι έχουν μπει οι τελικές υπογραφές για τη μεταγραφή του Alonso από τη Ferrari στη McLaren αντί ενός τεράστιου χρηματικού ποσού.

Έτσι θα ανανεωθεί η συνεργασία που είχε διακοπεί απότομα το 2007, μετά από δημόσια διαμάχη.

Η απόφαση του Ισπανού να δεχτεί τις προτάσεις της McLaren έχει όμως αναγκάσει την ομάδα να πάρει μια δύσκολη απόφαση για το αν θα κρατήσει τον Jenson Button ή τον Kevin Magnussen.

Διότι ο μεν Magnussen έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητά του στην πρώτη του χρονιά στην F1, ο δε Button ξέρει πώς να παίρνει βαθμούς και η εμπειρία του θα βοηθήσει στην εξέλιξη του κινητήρα της Honda.

Γι’ αυτό και λέγεται ότι ο Alonso θα προτιμούσε να παραμείνει ο Button, οι πιθανότητες του οποίου αυξήθηκαν μετά την πολύ καλή επίδοσή του στη Βραζιλία, χθες Κυριακή.

Όμως στην τελική απόφαση θα παίξουν ρόλο και τα οικονομικά, με τον Magnussen να είναι πολύ φθηνότερος.

Οι πληροφορίες λένε ότι αυτή την εβδομάδα θα γίνουν οι συσκέψεις στα κεντρικά της McLaren, στο Woking, για να αποφασιστεί ποιος οδηγός θα παραμείνει και το 2015.

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ VETTEL

Η επιβεβαίωση της μεταγραφής του Alonso θα ανοίξει και το δρόμο στη Ferrari για να ανακοινώσει ότι ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Sebastian Vettel.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον Alonso για τη διακοπή του συμβολαίου του, η Ferrari δέχτηκε να μην ανακοινώσει τους οδηγούς της για το 2015 πριν ο Ισπανός εξασφαλίσει το μέλλον του.

Όμως η απόφαση της Red Bull να δημοσιοποιήσει στο Ιαπωνικό GP ότι ο Vettel φεύγει για τη Ferrari, σήμαινε ότι η μεταγραφή του στο Maranello ήταν πλέον κοινό μυστικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube