Οι κατατακτήριες ξανά με την παλιά διαδικασία

Οι κατατακτήριες ξανά με την παλιά διαδικασία

Οι ομάδες το απαίτησαν ομόφωνα και οι κατατακτήριες δοκιμές θα επιστρέψουν στην παλιά διαδικασία από το Μπαχρέιν.

Η απόφαση πάρθηκε σε συνάντηση των ομαδαρχών και διευθυντών στη Μελβούρνη, πριν το σημερινό GP Αυστραλίας.

Η επείγουσα συνάντηση έγινε επειδή οι νέες κατατακτήριες με διαδοχικούς αποκλεισμούς κρίθηκαν εντελώς αποτυχημένες αφού εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά χθες Σάββατο.

Μιλώντας στο «αδελφό» μας AUTOSPORT, ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff (φωτ. κάτω), είπε: «Έγινε συνάντηση και αποφασίστηκε ομόφωνα να επιστρέψουμε στην παλιά διαδικασία από το Μπαχρέιν και στο εξής.

«Πρέπει να επικυρωθεί από την Επιτροπή F1, αλλά θέλω να δω ποιος θα υποστηρίξει τις χθεσινές κατατακτήριες. Πρέπει το θέμα να τελειώσει τις επόμενες μέρες».

Όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε κάποια αντίρρηση ή πρόταση, όπως το να διατηρηθούν οι Q1 και Q2 στη σημερινή τους μορφή και να αλλάξει μόνο η Q3 επιστρέφοντας στην παλιά διαδικασία, ο Wolff απάντησε:

«Έγιναν θετικές συζητήσεις. Υπήρχαν κάποιες ομάδες που πίστευαν πως οι Q1 και Q2 θα ανακάτευαν την τράπουλα, αλλά βασικά επικράτησε η κοινή λογική.

«Επιστρέψαμε τώρα σε κάτι που κατανοούμε, όπου υπάρχουν κανονισμοί και δεν προσπαθούμε να εφεύρουμε κάτι από την αρχή. Θα δείχναμε πολύ ανόητοι αν υπήρχε κάποιος συμβιβασμός για την ερχόμενη εβδομάδα και μετά δεν μας άρεσε».

Σχετικά με τον αν διαδικασία θα ισχύσει για το υπόλοιπο της χρονιάς, ο Wolff είπε: «Αυτό αποφασίσαμε, και ίσως το επανεξετάσουμε για του χρόνου».

Οι επικεφαλής των ομάδων και οι οδηγοί, όλοι κατέκριναν το νέο σύστημα «νοκ-άουτ», και ο Bernie Ecclestone το χαρακτήρισε «χάλια».

Η πρώτη εφαρμογή της νέας διαδικασίας οδήγησε σε έλλειψη χρόνου και ελαστικών για να μπορέσουν οι οδηγοί να αντιδράσουν στον κίνδυνο αποκλεισμού μέσα στα 90 δευτερόλεπτα. Κι αυτό οδήγησε με τη σειρά του σε μεγάλα διαστήματα χωρίς δράση στην πίστα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube