Ecclestone: Πολύ χάλια οι κατατακτήριες

Ecclestone: Πολύ χάλια οι κατατακτήριες

Τι δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της F1αμέσως μετά τις κατατακτήριες στην Αυστραλία

Ο Bernie Ecclestone είδε τις κατατακτήριες δοκιμές από την τηλεόραση και χαρακτήρισε το νέο σύστημα “πολύ χάλια”.

Είδα τις δοκιμές από την τηελόραση είπε και δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα με αυτό που είδα. Βέβαια προς το παρόν αυτό έχουμε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να το αλλάξουμε στο μέλλον. 

Το μόνο που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει θετικό είναι το γεγονός ότι όντας όλοι μέσα στην πίστα οι πιο γρήγοροι οδηγοί θα μπορούσαν να έχουν μια άτυχη στιγμή και έτσι να έχουμε μια σειρά εκκίνησης με μια σύνθεση “μικτή” με γρήγορους και λιγότερο γρήγορους οδηγούς.

Σε κάθε περίπτωση η Mercedes είναι πολύ καλή και γι’ αυτό ξεχώρισε. 

Αν λέγαμε ότι θα αναθεωρήσουμε το σύστημα από το Μπαχρέιν και γυρίζαμε πίσω στο παλιό σύστημα θα σας πω τι θα συμβεί: Θα γυρίζαμε πίσω σε μια κατάσταση που η Mercedes θα ήταν στην πρώτη και δεύτερη θέση. Είναι πολύ απλό! Τόσο απλό μάλιστα -συμπλήρωσε- που θα μπορούσαμε να πουλήσουμε όλα τα υπάρχοντά μας και να ποντάρουμε στον Hamilton με σιγουριά

Μια άλλη ιδέα θα μπορούσε να είναι μια εξέλιξη του συστήματος, όπου οι νικητές των αγώνων θα έπαιρναν μια “ποινή χρόνου” για τις επόμενες δοκιμές, κάτι που θα έκανε πιο ενδιαφέρουσα τη διαδικασία. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα αν έπαιρνε αυτόν τον πρόσθετο χρόνο στις κατατακτήριες του επόμενου αγώνα θα μπορούσε να ξεκινά από την 6η θέση για παράδειγμα και αυτό να δίνει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον στον αγώνα τουλάχιστον για το πρώτο του μισό, έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση μέσα στην πίστα. 

Σε κάθε περίπτωση όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του, ο ισχυρός άνδρας της F1 μόνον ευτυχισμένος δεν δείχνει από το θέαμα των νέων κατατακτήριων δοκιμών. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube