O Vettel ελπίζει σε καλύτερες μέρες με την RB10

O Vettel ελπίζει σε καλύτερες μέρες με την RB10

Καθοριστικός ο αγώνας της Μαλαισίας για την αξιοπιστία και την ανταγωνιστικότητα των μονοθεσίων της Red Bull

Η πρεμιέρα του Παγκόμσιου Πρωταθλήματος F1 στην Αυστραλία δεν άφησε και τις καλύτερες αναμνήσεις στη Red Bull και ειδικά στον Vettel.

O τετράκις Παγκόσμιος πρωταθλητής, αντιμετώπισε σωρεία προβλημάτων τόσο στις δοκιμές (ελεύθερες και κατατακτήριες), όσο και στον αγώνα.

Στον αγώνα ο Γερμανός αντιμετώπισε πτώση της απόδοσης του Renault Energy F1-2014 και μετά από μόλις 5 γύρους εγκατέλειψε, την ώρα που ο Ricciardo ακυρώθηκε λόγω παρατυπίας στην κατανάλωση καυσίμου.
Ωστόσο, το μονοθέσιο του Daniel Ricciardo εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με τις χειμερινές δοκιμές, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να ελπίζει.

Λίγο πριν τη Μαλαισία ο Vettel δήλωσε πως "έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε με το αυτοκίνητο, αλλά ήταν ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι ο ρυθμός μας ήταν καλύτερος, από ό,τι αναμενόταν, στην Αυστραλία".
Ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο και ο αγώνας στη Μαλαισία θα είναι καθοριστικής σημασίας για την ανατγωνιστικότητα και την αξιοπιστία της RB10, με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες. Μεγάλες ευθείες, υψηλές θερμοκρασίες και μπόλικη υγρασία, θα καταπονήσουν τα power units και όλα τα περιφερειακά τους συστήματα, την ώρα που οι απογευματινές καταιγίδες είναι κάτι που συμβαίνει περισσότερο από συχνά...

Βέβαια, οι συνθήκες αυτές ισχύουν για όλους, αλλά πλήττουν περισσότερο τους ήδη... ευάλωτους.
Υπομονή λοιπόν για να δούμε αν η Renault και η Red Bull έλυσαν τα προβλήματα και είναι έτοιμες να "χτυπήσουν" τον ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube