Νέα χρώματα και αεροδυναμική σήραγγα για την Force India

Νέα χρώματα και αεροδυναμική σήραγγα για την Force India

H Force India δεν έχει έτοιμο ακόμα το μονοθέσιό της για το 2015, αλλά μας έδειξε τα νέα της χρώματα

Παρότι το μονοθέσιο της Force India για το 2015 δεν θα είναι έτοιμο πριν τη δεύτερη περίοδο χειμερινών δοκιμών που θα γίνουν στην Βαρκελώνη από 19 ως 22 Φεβρουαρίου, η ομάδα αποκάλυψε χθες τα χρώματα της για τη νέα σεζόν σε ειδική εκδήλωση στο Μεξικό.

Ο επαναπροσδιορισμός του εμπορικού σήματος γίνεται στο πλαίσιο ανάπτυξης ευρύτερων συνεργασιών με επενδυτές από την χώρα της λατινικής Αμερικής. Τα εθνικά χρώματα της Ινδίας έχουν καταργηθεί. Ασημί με πινελιές μαύρου και πορτοκαλί θα είναι πλέον τα μονοθέσια που θα οδηγούν ο Γερμανός Nico Hulkenberg και ο Μεξικανός Sergio Perez.

Το dummy που παρουσιάστηκε φέρει κάποια σχεδιαστικά στοιχεία που θα δούμε και στο κανονικό μονοθέσιο. Όπως το ρύγχος, το οποίο εναρμονίζεται με τους νέους κανονισμούς για το 2015 οι οποίοι απαγορεύουν τις ακραίες λύσεις που οδήγησαν στα αμφιλεγόμενης αισθητικής περσινά μονοθέσια.

Η ομάδα ωστόσο υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο που θα δούμε στην Βαρκελώνη θα έχει άλλη διαμόρφωση στα sidepods, διαφορετικές εισαγωγές αέρα και μια πρωτοποριακή πίσω ανάρτηση με ένα μηχανικοϋδραυλικό σύστημα να αντικαθιστά τα ελατήρια.

Το αφεντικό της Force India, ο Ινδός μεγιστάνας Vijay Mallya εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2015 η ομάδα θα είναι σε θέση να πιέσει τις «μεγάλες», εφόσον πέρσι έφτασε σε σημείο να ανταγωνίζεται τη McLaren. Βασίζει δε αυτή την ελπίδα στο γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος το μονοθέσιο εξελίσσεται σε μια σύγχρονη αεροδυναμική σήραγγα στην Κολωνία με μοντέλο σε κλίμακα 60%, αντί της ξεπερασμένης με μοντέλο σε κλίμακα 50% στην οποία δούλευαν ως τώρα στην έδρα της ομάδας στο Brackley της Μ. Βρετανίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube