Μεταγραφές οδηγών για το 2015

Μεταγραφές οδηγών για το 2015

Ενώ άλλοι περιμένουν το τι θα κάνει ο Fernando Alonso, η σύνθεση κάποιων μικρότερων ομάδων αλλάζει ή αναμένεται να αλλάξει.

O Alonso δηλώνει ότι δεν έχει βάλει χρονικό όριο για την απόφασή του σχετικά με το τι θα κάνει το 2015. «Είμαι ήρεμος, χαλαρός και βέβαιος ότι ακολουθώ το σωστό δρόμο», λέει. «Άλλοι έχουν το άγχος» [εννοώντας τις ομάδες].

Για τον Sebastian Vettel, που λέγεται ότι θα πάρει τη θέση του Ισπανού στη Ferrari, δεν είναι τίποτε βέβαιο ακόμα, πέρα από το ότι φεύγει από τη Red Bull.

H Ferrari και η McLaren δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση, και μόνο ο Jenson Button έχει δηλώσει ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα δεχτεί οποιαδήποτε πρόταση του κάνει η McLaren –αν του κάνει– και ότι δεν έχει άγχος διότι έχει πολλά άλλα ενδιαφέροντα στη ζωή του (κυρίως σε άλλα σπορ).

Εν τω μεταξύ όμως η Sauber αλλάζει και τους δύο οδηγούς της. Αφού ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την πρόσληψη του Marcus Ericsson (από την Caterham), δήλωσε προχθές ως οδηγό της για το 2015 και τον Felipe Nasr (φωτογραφία).

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος, που είναι μέχρι στιγμής 2ος στη βαθμολογία της GP2 ενώ απομένει ένας αγώνας, έχει πάρει φέτος μέρος και σε 4 περιόδους ελεύθερων δοκιμών της F1 με τη Williams, συμπεριλαμβανομένης και της FP1 του Austin την περασμένη εβδομάδα.

Η πρόσληψη από τη Sauber των Nasr και Ericsson σημαίνει πως οι Adrian Sutil και Esteban Gutierrez μένουν στα κρύα του λουτρού.

Κι ενώ ο Μεξικάνος είπε ότι το περίμενε, για τον Γερμανό ήταν κεραμίδα και περιμένει να το συζητήσει με την ομάδα αυτό το σαββατοκύριακο στη Βραζιλία.

Δεδομένης της αβεβαιότητας για το μέλλον των Marussia και Caterham (αν και περιλαμβάνονται στις επίσημες συμμετοχές της FIA για το 2015), οι πιθανές κενές θέσεις στην F1 είναι ελάχιστες, για να μην πούμε μία.

Καθώς ο Perez μάλλον ανανεώνει το συμβόλαιό του με τη Force India, η μία αυτή θέση μπορεί να είναι στη Lotus, αν τελικά φύγει ο Romain Grosjean. Ο Γαλλοελβετός δήλωσε ότι είναι κοντά σε συμφωνία με κάποια ομάδα και ελπίζει να μπορεί να κάνει ανακοινώσεις αυτό το σαββατοκύριακο.

Αν τελικά φύγει από τη Lotus o Grosjean, έχει κάποιες ελπίδες ο Gutierrez να μείνει στην F1 – με την προϋπόθεση βέβαια να κρατήσει τον Μεξικανό χορηγό του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube