Hamilton: Tα βρόχινα λάστιχα της Bridgestone ήταν πολύ καλύτερα από αυτά της Pirelli

Hamilton: Tα βρόχινα λάστιχα της Bridgestone ήταν πολύ καλύτερα από αυτά της Pirelli

Οι οδηγοί λένε πως προτιμούν τα ενδιάμεσα ελαστκά ακόμη και αν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν γιατί έχουν καλύτερη απόδοση από τα βρόχινα

Στο πλαίσιο του GP της Ρωσίας οι οδηγοί  ζήτησαν από τη FIA να εξετάσει και πάλι το ενδεχόμενο βελτίωσης των βρόχινων ελαστικών της PIrelii καθώς πιστεύουν πως η τρέχουσα προδιαγραφή τους, τους αναγκάζει ακόμη και αν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν να καταφεύγουν στα ενδιάμεσα καθώς αυτά εμφανίζονται να έχουν καλύτερη απόδοση, αλλά αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά τους. 

Η συζήτηση έγινε με αφορμή του ατύχημα του Bianchi στην Ιαπωνία.
Ο Vettel διατύπωσε την άποψη πως όταν οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν και η πίστα μαζεύει πολύ νερό, οι οδηγοί διστάζουν να περάσουν από τα ενδιάμεσα στα βρόχινα λάστιχα καθώς τα τελευταία δεν έχουν την απόδοση που θα ήθελαν και έτσι παίρνουν ρίσκα. 

Σε ερώτηση του  Αutosport, ο Vettel είπε πως αυτο το έχουν αντιμετωπίσει και σε άλλους αγώνες και όχι μόνον στην Ιαπωνία. 

Από την άλλη ο Lewis Hamilton δήλωσε πως τα  βρόχινα λάστιχα της Bridgestone ήταν πολύ καλύτερα από αυτά της Pirelli. Ο Βρετανός είπε πως "θέλουμε ένα ελαστικό που να καθαρίζει το νερό και όχι να μας αναγκάζει να περάσουμε στη χρήση του ενδιάμεσου παρόλο που οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν".

Από την πλευρά της η Pirelli δήλωσε πως είναι ανοικτή σε συζητήσεις τονίζοντας πως έχει βελτιώσει τα βρόχινα ελαστικά της. Ωστόσο είπε πως "μπορούμε να βελτιώσουμε τα πάντα στη ζωή μας, αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο και η φύση της τεχνολογίας". 
Θα μιλήσουμε με τη FIA- κατέληξε η PIrelli - και θα δούμε ποια ακριβώς προσέγγιση στο θέμα μπορούμε να κάνουμε. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube