Η πρώτη εικόνα μιας F1 του 2015

Η πρώτη εικόνα μιας F1 του 2015

Η Williams είναι η πρώτη ομάδα που αποκαλύπτει εικόνες του νέου μονοθεσίου της, της FW37, η οποία φιγουράρει στο εξώφυλλο του «αδελφού» μας F1 Racing.

Το μονοθέσιο με τον κινητήρα Mercedes, στα εντυπωσιακά χρώματα του κύριου χορηγού, της Martini, έχει πολύ πιο κοντό ρύγχος και πιο εξελιγμένη αεροδυναμική από την περσινή FW36.

H Williams πραγματοποίησε ένα μεγάλο βήμα εμπρός σε επιδόσεις το 2014, παίρνοντας τελικά την 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, από την που είχε κατακτήσει το 2013. Επιπλέον ήταν η κύρια ανταγωνίστρια της πρωταθλήτριας Mercedes.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Pat Symonds, τρέφει μεγάλες ελπίδες ότι η FW37 θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τη φόρα του 2014, αν και η Williams δεν έχει την οικονομική δύναμη των μεγάλων ανταγωνιστριών της, όπως η Ferrari και η Red Bull.

Μιλώντας στο «αδελφό» μας AUTOSPORT για το πώς βλέπει την ερχόμενη χρονιά, ο Symonds είπε: «Το πόσο ανταγωνιστικός είσαι είναι κάτι σχετικό. Δεν μετράει μόνο το τι κάνεις εσύ, αλλά και το τι κάνουν οι αντίπαλοί σου.

«Είμαστε πιθανώς τυχεροί που κάποιοι ανταγωνιστές μας είχαν προβλήματα πέρσι, αλλά από την άλλη ας μην υποβαθμίζουμε αυτό που πετύχαμε.

«Ναι, είχαμε έναν σπουδαίο κινητήρα, αλλά και το 2013 είχαμε τον ίδιο κινητήρα με την ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Οπότε πιστεύω ότι προοδεύσαμε πολύ.

«Πολεμάμε όμως με τις μεγάλες δυνάμεις. Πολεμάμε με τύπους που ξοδεύουν τα διπλάσια χρήματα από εμάς – κι αυτό κάνει την πρόοδο πολύ, πολύ δύσκολη.

«Αν αναγνωρίσουμε πλήρως όλους τους παράγοντες που μας έφεραν επιτυχία το 2014, τους παγιώσουμε, τους κατανοήσουμε πλήρως και προχωρήσουμε βήμα-βήμα σε όλους αυτούς τους τομείς, τότε τουλάχιστον θα διατηρήσουμε, αν όχι θα βελτιώσουμε, τη θέση μας».

Η νέα Williams FW37 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της σε πίστα στις πρώτες δοκιμές εξέλιξης της χρονιάς, στη Jerez της Ισπανίας, την 1η Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube