Audi: Δεν θα μπούμε στην F1

Audi: Δεν θα μπούμε στην F1

O Wolfgang Ullrich, επικεφαλής της Audi Sport, διέψευσε τα δημοσιεύματα ότι η εταιρεία προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στη Formula 1 το 2016.

«Δεν υπάρχει απόφαση για να κινηθούμε σε τέτοια κατεύθυνση», δήλωσε ο Ullrich στο «αδελφό» μας AUTOSPORT.

«Η Audi έχει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που αυτή τη στιγμή βασίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και στο DTM, και δουλεύουμε πάνω στα αυτοκίνητα για την επόμενη σεζόν. Δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα».

Ο Ullrich επισήμανε επίσης ότι η πρόσληψη του πρώην επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Stefano Domenicali, δεν σχετίζεται με τους αγώνες.

«Ναι, ήρθε στην Audi, αλλά δεν έχουμε πει ακόμη ποια θα είναι η δουλειά του. Όχι, δεν θα αναμιχθεί στους αγώνες», είπε ο Γερμανός.

Ο Ullrich έχει επανειλημμένα πει, από το 1993 που ηγείται της Audi Sport, ότι είναι δουλειά του να αξιολογεί κάθε μορφή αγώνων.

Όταν ρωτήθηκε αν η Audi έχει σκοπό να μπει στην F1 πιο μακροπρόθεσμα, απάντησε: «Δεν έχει αποφασιστεί τίποτε».

Εξήγησε ότι οι νέοι κανονισμοί του 2014, με την έμφαση στην υβριδική τεχνολογία, δεν σημαίνουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα από πριν να συμμετάσχει η Audi στην F1.

O Ullrich αποκάλυψε επίσης ότι δεν υπήρξαν επαφές με τον Fernando Alonso, που οι φήμες τον ήθελαν να σκέπτεται τη συμμετοχή του στις 24 Ώρες του Le Mans, αν έμενε εκτός F1 το 2015.

«Ο κ. Alonso ήταν στο pit μας στο Le Mans φέτος [όπου ήταν ο αφέτης του αγώνα], αλλά αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχουν επαφές», είπε ο επικεφαλής της Audi Sport.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube