Alonso: Θα πρέπει να πληρώνονται οι θεατές για να βλέπουν F1

Alonso: Θα πρέπει να πληρώνονται οι θεατές για να βλέπουν F1

Ο cameraman Alonso λέει ότι οι θεατές θα πρέπει να πληρώνονται για να βλέπουν αυτό το θέαμα και τα βαρετά αυτοκίνητα.

Ο Fernando Alonso υποστηρίζει ότι οι θεατές αντί να πληρώνουν θα πρέπει να πληρώνονται για να παρακολουθούν F1 με τα σημερινά βαρετά αυτοκίνητα.

Αυτή την άποψη σχημάτισε ο Ισπανός μετά την χθεσινή του εμπειρία. Ο Alonso είχε μία βλάβη στο ERS της McLaren-Honda και αναγκάστηκε να περάσει τα τελευταία 35 περίπου λεπτά των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών εκτός του μονοθεσίου του. Αντί να γυρίσει στα pits, έμεινε στη Στροφή 4, όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητο και παρακολουθούσε το σκέλος από την άκρη της πίστας, πίσω από την μπαριέρα.

Μάλιστα κάποια στιγμή χάρισε στο τηλεοπτικό κοινό ένα από τα highlights της χρονιάς όταν πήρε την θέση του εικονολήπτη, του χειριστή της κάμερας πάνω στο γερανό που κάνει τα πανοραμικά πλάνα. Να θυμίσουμε ότι και πέρσι ο Alonso είχε «γκρεμίσει» τα social media όταν εγκατέλειψε και αντί να επιστρέψει στα pits, όπως συνηθίζεται, πήρε μια καρέκλα παραλίας και κάθισε χαλαρός να απολαύσει τον ήλιο. Η εικόνα έγινε φυσικά viral.



«Οι θεατές θέλουν αυτοκίνητα που να τους αφήνουν με το στόμα ανοιχτό σε κάθε πέρασμα», δήλωσε ο Alonso. «Ήμουν 30 λεπτά έξω από το μονοθέσιο και κόντευε να με πάρει ο ύπνος. Ευτυχώς βρέθηκε εκεί μία καρέκλα και μου έδωσαν την κάμερα και είχα κάτι να ασχοληθώ. Διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να παρακολουθώ αυτό το θέαμα. Θα πρέπει να πληρώνουμε τους θεατές στις κερκίδες που βλέπουν τα αυτοκίνητα να περνούν έτσι». Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός επικρίνει την σημερινή εικόνα της F1.

«Πρέπει να βελτιώσω τη σχέση μου με την τεχνολογία και να εξασκηθώ με αυτό το joystick», είπε ο Alonso για τον χειρισμό της κάμερας. «Μου είπαν από τα ακουστικά ότι θα έρθει ο Perez και θα μεταδώσουν εικόνα από την κάμερα στον γερανό. Και προσπάθησα να τον πετύχω, αλλά βρήκα την άσφαλτο και μετά τον ουρανό, αλλά τον Perez τον έχασα. Λέω να πάω ξανά αργότερα, στο Porsche Cup, να εξασκηθώ. Ελπίζω να έχουμε καλύτερη τύχη στον αγώνα και να μην χρειαστεί να ασχοληθώ με αυτό».

Ο Alonso έκανε 18 γύρους και ο Button 19, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή της εξάτμισης. Ο Βρετανός παραδέχτηκε πως το γεγονός ότι τόσο αυτός, όσο και ο Alonso δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν προσομοίωση αγώνα με σκέλη πολλών γύρων τους έχει φέρει σε δύσκολη θέση. «Με ελαφρύ φορτίο καυσίμου τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Με γεμάτο ρεζερβουάρ όμως θέλουμε ακόμη πολύ δουλειά», δήλωσε ο Jenson Button.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube