Σπρώχνουν τον Ron Dennis στην έξοδο

Σπρώχνουν τον Ron Dennis στην έξοδο

Οι μέτοχοι αντιτίθενται στην πρόταση εξαγοράς της McLaren από Κινέζους την οποία υποστηρίζει ο Ron Dennis, και τον σπρώχνουν στην έξοδο.

Οι μέτοχοι γυρίζουν την πλάτη στα 1,65 δισεκατομμύρια στερλίνες που προσφέρουν Κινέζοι επενδυτές για να εξαγοράσουν την McLaren και επιδιώκουν την απομάκρυνση του Ron Dennis που ενορχήστρωσε αυτή τη συμφωνία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News, η πρόταση που ο Ron Dennis έφερε στο ΔΣ της McLaren από ομάδα Κινέζων επενδυτών, ύψους 1,65 δισεκατομμυρίων λιρών, αφορά στην εξαγορά ολόκληρου του ομίλου. Ο οποίος περιλαμβάνει την ομάδα F1, την McLaren Automotive και την McLaren Applied Technologies. Η κίνηση των Κινέζων επενδυτών έχει την υποστήριξη της κυβέρνησής τους, καθώς το υψηλό τεχνολογικό προφίλ και ο παγκόσμιος χαρακτήρας του brand McLaren είναι για αυτούς εθνικής σημασίας.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 570S [video]

Ο Dennis κατέχει το 25% του McLaren Technology Group, με το άλλο 25% να βρίσκεται στα χέρια του Mansour Ojjeh. Οι δύο άνδρες έχουν κοινή πορεία από την εποχή της συνεργασίας McLaren TAG, στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Το εναπομείναν 50% ελέγχεται από την Mumtalakat, έναν όμιλο επενδυτών από το Bahrain.

Εκτός από τον Dennis, οι υπόλοιποι δεν επιθυμούν την εξαγορά από τους Κινέζους, και για αυτό έχουν ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία ώστε να τεθεί άμεσα σε αργία μέχρι την λήξη του συμβολαίου του στα μέσα του Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου. Ο ίδιος ο Ron Dennis από την μεριά του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατέφυγε στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα για να εμποδίσει τις εναντίον του κινήσεις. Αλλά χωρίς επιτυχία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Και λέγεται ότι έχει ήδη συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε να καθαιρεθεί ο Dennis από την θέση του ως εκτελεστικός πρόεδρος την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 650S [video]
 

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά αυτό θα σημάνει το τέλος της καριέρας των 36 ετών του Ron Dennis στην McLaren. Υπό την καθοδήγησή του, η McLaren εξελίχθηκε από μία ομάδα F1 σε έναν παγκόσμιο τεχνολογικό κολοσσό.

Πηγή Sky News

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube