Σαν σήμερα: To 1937 σκοτώνεται ο ιδρυτής της Hudson

Σαν σήμερα: To 1937 σκοτώνεται ο ιδρυτής της Hudson

Στις 21 Νοεμβρίου 1937, ο Howard E. Coffin που ίδρυσε τη Hudson Motor Company σκοτώνεται σε ατύχημα με όπλο.

Σαν σήμερα, το 1937, ο Howard E. Coffin που ίδρυσε την Hudson Motor Company το 1909 μαζί με τον Joseph L. Hudson σκοτώνεται σε ατύχημα με όπλο στο Sea Island Beach στη Georgia, σε ηλικία 64 ετών.

Ο Coffin ήταν αντιπρόεδρος και επικεφαλής μηχανικός της Hudson από το 1909 έως το 1930, και του πιστώνονται μια σειρά από σημαντικούς νεωτερισμούς της αμερικανικής εταιρείας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η τοποθέτηση του τιμονιού αριστερά, η μίζα και το διπλό κύκλωμα φρένων.

Υπό την επιρροή του Coffin, η Hudson Essex παρουσίασε το 1919 ένα ανθεκτικό αυτοκίνητο που «πάτησε» πάνω σε ένα ατσάλινο σασί που τιμάτο για ελάχιστα χρήματα παραπάνω από το Ford Model T. Το τελευταίο παραγωγικό έτος του Coffin με την Hudson, το 1929, ήταν επίσης και το πιο επιτυχημένο για την εταιρεία με την παραγωγή να ξεπερνά τις 300.000 αυτοκίνητα. 

Να αναφέρουμε ότι η Hudson Motor Company εξαγοράστηκε το 1954 από τον Charles W. Nash, ιδιοκτήτη της Nash-Kelvinator Corporation, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια είχε εξαγοράσει και τη Rambler. Με την εξαγορά της Hudson, ο Nash προχώρησε στην ίδρυση της American Motor Co., τη γνωστή μας AMC, που ήταν και η μεγαλύτερη συγχώνευση εταιρειών στη μέχρι τότε αμερικανική Ιστορία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube