Ένα τέλειο Tucker 48 για απαιτητικούς και πλούσιους συλλέκτες

Ένα τέλειο Tucker 48 για απαιτητικούς και πλούσιους συλλέκτες

Αυτό το σχεδόν τέλειο Tucker 48 είναι τεφαρίκι για μόλις… $2,1 εκατ. Ακριβό, αλλά σχεδόν σε τέλεια κατάσταση.

Αν θέλετε ένα Tucker πιστοποιημένο με όλα τα νούμερά του, σας το έχουμε εδώ. Είναι το Tucker #046 και μπορεί να γίνει δικό σας έναντι $2,1 εκατ.

Θα μας πείτε πως είναι πολλά τα λεφτά, αλλά τόσο είναι η ταρίφα για ένα Tucker 48, ειδικά όταν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση. Το αυτοκίνητο είναι φρέσκο όσον αφορά την αποκατάσταση, οπότε ο αγοραστής δεν θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για μια δύσκολη όσο και ακριβή αποκατάσταση: Επισκευασμένος κινητήρας, επισκευασμένο κιβώτιο, σαλόνι φτιαγμένο από την αρχή και βαμμένο με βάση τις ορίτζιναλ εκδόσεις.

Και μιας και αναφερθήκαμε στον κινητήρα, να επισημάνουμε ότι πρόκειται για έναν επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα, παραλλαγή του Franklin Series 6 που χρησιμοποιείτο σε αεροπλάνα κι ελικόπτερα: Ήταν τοποθετημένος πίσω, οπότε ήταν απαραίτητο να προσαρμοστεί και σύστημα υγρόψυξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική επιλογή κινητήρα ήταν άλλη. Ο συγκεκριμένος προέκυψε εξ ανάγκης καθότι η ομάδα εξέλιξης βγήκε εκτός χρονοδιαγράμματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα πέντε πιο χαρακτηριστικά αυτοκίνητα με κινητήρα αεροπλάνου

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα κινητήρα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, με χωρητικότητα 335 ci, ήγουν 5.490 cc, ισχύ 169 PS και το αστρονομικό ποσό ροπής για την εποχή 51,4 kgm. Νούμερα που καθιστούσαν το Tucker 48 ικανό να γράφει για το σπριντ των 0-60 mph (0-96 km/h) χρόνο 10” και να πιάνει στην ευθεία τα 210 km/h. Νούμερα αδιανόητα για μια τεράστια μπερλίνα εν έτει 1948.

Επανερχόμενοι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, η Nostalgic Motors, η εμπορία από το Michigan που διαθέτει το αυτοκίνητο, λέει ακόμα ότι η ανάρτηση Torsilastic είναι καλύτερη κι από καινούργια. Οπότε, έχουμε να κάνουμε με όσο τέλειο Tucker θα μπορούσε να υπάρξει. Εξ ου και η τιμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tucker 48, ένα αυτοκίνητο για πολύ απαιτητικές συλλογές από τους RM Sotheby’s

Μόλις 51 κομμάτια από το Tucker 48 πέρασαν από την πόρτα του εργοστασίου πριν κατεβάσει ανεπίσημα τα ρολά, εκ των οποίων σήμερα σώζονται τα 47. Οπότε το να βρεις ένα αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, πόσω μάλλον σε τέτοια κατάσταση. Οι πράξεις με τα τελευταία Tucker ανάλογης κατάστασης που δημοπρατήθηκαν έγιναν στα τρία εκατομμύρια, οπότε τα 2,1 αυτουνού ακούγονται ευκαιρία.

[Πηγή μέσω bring a trailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube