Ferrari 335 S που αξίζει το βάρος της σε χρυσάφι, κυριολεκτικά

Ferrari 335 S που αξίζει το βάρος της σε χρυσάφι, κυριολεκτικά

Αυτή η Ferrari 335 S θα γίνει ένα μεταξύ των τριών ακριβότερων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν ποτέ.

Αυτό είναι ένα από τα τρία ακριβότερα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ποτέ. Σε δημοπρασία, προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο του 2016. Είναι μια Ferrari 335 S Spider του 1957, και εκτιμάται ότι θα πουληθεί στο Παρίσι τον άλλο μήνα πάνω από 30 εκ. δολάρια.

Παρότι μοιάζει με την εμβληματική 250 Testa Rossa της ίδιας χρονιάς, το συγκεκριμένο σασί με αριθμό 0674 ξεκίνησε την ζωή του σαν μια 315 S, με αμάξωμα κατασκευασμένη από τον Scaglietti. Μετά τον τερματισμό στην 6η θέση στο Sebring και στην 2η στο Mille Miglia, επέστρεψε στο Maranello και αναβαθμίστηκε στο εργοστάσιο σε 335 S. Ο V12 των 3,8 λίτρων μεγάλωσε στα 4,1 λίτρα και η ιπποδύναμη αυξήθηκε από τα 360 στα 400 άλογα.

Την οδήγησε ο Mike Hawthorn στο Le Mans εκείνη την χρονιά. Ηγήθηκε του αγώνα και έκανε ρεκόρ γύρου πριν πέσει στην 5η θέση με μηχανικά προβλήματα. Συμμετείχε σε πολλά ακόμη events, στο πλαίσιο του εργοστασιακού προγράμματος για τους αγώνες αντοχής. Και βοήθησε στην κατάκτηση του τίτλου το 1957. Μετά πουλήθηκε στην Αμερική, στον Luigi Chinetti, έναν φημισμένο εισαγωγέα, ο οποίος την έριξε στους αγώνες για δύο χρόνια ακόμη. Κέρδισε στο Cuba Grand Prix το ’58 με τον Stirling Moss και τον Masten Gregory στο τιμόνι.

Τελικά η 335 S πουλήθηκε στον συλλέκτη Pierre Bardinon. Είναι τόσο σημαντικός ώστε όταν κάποτε ο Enzo Ferrari ρωτήθηκε γιατί δεν έχει μια συλλογή των αυτοκινήτων του στο εργοστάσιο, απάντησε «γιατί το έχει κάνει ο Bardinon για μένα». Το αυτοκίνητο παρέμεινε μέρος της συλλογής του Bardinon για 40 χρόνια.

Το αυτοκίνητο εκτιμάται ότι θα πιάσει 34 εκ. δολάρια. Ένα από τα ακριβότερα που δημοπρατήθηκαν ποτέ. Μέχρι τώρα στο χρηματιστήριο των δημοπρασιών αυτοκινήτου η θρυλική Ferrari 250 Testa Rossa έχει πιάσει $40 εκ. το 2014 καικαι η 250 GTO $38 εκ. Πίσω τους είναι η Mercedes W196 Siver Arrow του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Fangio με $30 εκ. το 2013.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube