Αυτό είναι το... 11ο αυτοκίνητο που κατασκέυασε ο Ferrari

Αυτό είναι το... 11ο αυτοκίνητο που κατασκέυασε ο Ferrari

Μόλις 21 αντίτυπα της 166 Inter Coupe έχουν κατασκευαστεί, και αυτό είναι το 11ο.

Οι συλλέκτες αυτοκινήτων τρελαίνονται με τις Ferrari της δεκαετίας του ᾽50 και του ᾽60. Τις κυνηγούν φανατικά και ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για να τις αποκτήσουν. Υπάρχει όμως κάτι ακόμη πιο εκλεκτό και σπάνιο. Μία Ferrari των ᾽40s. 

Μόλις 29 ήταν τα αυτοκίνητα δρόμου που είχε κατασκευάσει η Ferrari μεταξύ 1947-49 και αυτή η 166 Inter Coupe με αριθμό σασί #021S είναι το 11ο μόλις στη σειρά. Και διατίθεται προς πώληση από τον οίκο Talacrest στην Μ. Βρετανία, ο παλαιότερος του είδους, που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα.

Βασισμένη στο αγωνιστικό πρωτότυπο 166 Sport, η 166 Inter ήταν το πρώτο αυτοκίνητο δρόμου της Ferrari. Παράγονταν από το 1948 ως το 1950. Το συγκεκριμένο δείγμα είναι ένα από τα δέκα αυτοκίνητα που συναρμολόγησε η Stabilimenti Farina, μια βιοτεχνία κατασκευής αμαξωμάτων που είχε ιδρύσει ο Giovanni Farina, ο μεγαλύτερος αδελφός του ιδρυτή του οίκου Pininfarina, Batista Farina.



Η 166 Inter κινείτο από έναν V12 κινητήρα... δύο λίτρων. Με απόδοση 90 ίππων. Συνεργάζονταν με ένα 5άρι κιβώτιο, που ήταν κάτι πρωτοποριακό για την εποχή. Το σασί ήταν ατσάλινο χωροδικτύωμα, και το σύνολο ήταν ιδιαίτερα ελαφρύ αφού ζύγιζε (χωρίς υγρά) κάτι λιγότερο από έναν τόνο. 

Το αυτοκίνητο έχει αλλάξει αρκετά χέρια και έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο στις συλλογές των ιδιοκτητών της. Έχει κάνει και δύο δημόσιες εμφανίσεις στο Mille Miglia, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Δεν έχει την αίγλη των Ferrari των 50's - 60's με την βαριά αγωνιστική κληρονομιά, αλλά είναι κομψή, εξαιρετικά σπάνια και σημαντική στην ιστορία και την περεταιτέρω εξέλιξη της φίρμας.







Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube