Σε δημοπρασία η μοναδική Lamborghini Concept S

Σε δημοπρασία η μοναδική Lamborghini Concept S

Πριν παρουσιάσει τη Gallardo Spyder, η Lamborghini είχε κατασκευάσει τη μοναδική Concept S. Και σήμερα, μπορείτε να την αποκτήσετε.

Το ενδιαφέρον που προκαλεί μεταξύ των συλλεκτών η διάθεση ενός σπάνιου αυτοκινήτου σε δημοπρασία, μπορεί να ξεπεραστεί μόνο όταν προκύψει κάποιο πραγματικά μοναδικό.

Αυτό θα συμβεί στην προσεχή δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στο Monterey, τον Αύγουστο, αφού μεταξύ των αυτοκινήτων που θα δημοπρατηθούν εκεί θα υπάρχει και μια Lamborghini Concept S. Ή μάλλον, η Lamborghini Concept S, αφού δεν υπάρχει κι άλλη. Παρότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται σαν μια Gallardo Spyder χωρίς παρμπρίζ, η αλήθεια είναι ότι αποτελεί προγενέστερο μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στα άδυτα της συλλογής του Σουλτάνου του Brunei, 25+ χρόνια μετά [video]

Η παρουσίαση της Lamborghini Concept S σε μορφή πρωτοτύπου έγινε στην Έκθεση Γενεύης του 2005. Ήταν η πρόταση της ιταλικής φίρμας για ένα supercar που θα παρέπεμπε στα αγωνιστικά, μονοθέσια roadster του παρελθόντος. Χωρίς παρμπρίζ, και με τους χώρους οδηγού-συνοδηγού σαφώς διαχωρισμένους με μια μπάρα που αποτελούσε συνέχεια του εμπρός καπό, έμοιαζε περισσότερο με κάποιο σχεδιαστικό πείραμα παρά με αυτοκίνητο που θα έβγαινε στον δρόμο. Αρκετοί όμως ενδιαφέρθηκαν να την αποκτήσουν, οπότε η Lamborghini αποφάσισε να φτιάξει 100 τέτοια αυτοκίνητα, για εκλεκτούς πελάτες της.

Έτσι, το 2006 παρουσίασε μια λίγο διαφοροποιημένη εκδοχή της Concept S, με διαφορετικό ανεμοθραύστη εμπρός από το κόκπιτ και χαμηλά πλαϊνά τζάμια, για να μπορεί να πάρει έγκριση τύπου για κυκλοφορία στον δρόμο. Σε αντίθεση με την πρωτότυπη του 2005, που δεν είχε κινητήρα και παραμένει ένα στατικό πρωτότυπο στο μουσείο της Lamborghini μέχρι σήμερα, η δεύτερη Concept S ήταν πλήρως λειτουργική, χρησιμοποιώντας τα μηχανικά μέρη της Gallardo της εποχής. Το κόστος κατασκευής της όμως κρίθηκε υπέρογκο, οπότε το project εγκαταλείφθηκε χωρίς να φτιαχτεί καμία άλλη. Άλλωστε εκείνη τη χρονιά ξεκίνησαν οι πωλήσεις της συμβατικής και πολύ φτηνότερης Gallardo Spyder.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τις Lamborghini Huracán LP610-4 & LP580-2 [video]

Η μοναδική λειτουργική Lamborgnini Concept S αγοράστηκε τελικά από κάποιον ιδιώτη, ο οποίος έκτοτε την εκθέτει σε εκδηλώσεις όπως το Pebble Beach Concours d’Elegance. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να την πουλήσει το 2015, αφού παρά τις εκτιμήσεις πως θα έπιανε πάνω από $2,4 εκατ. σε δημοπρασία δεν κατάφερε να πετύχει την ελάχιστη τιμή που είχε ορίσει ο ιδιοκτήτης (reserve price), φέτος αποφάσισε να ξαναπροσπαθήσει. Με μόλις 180 km στο οδόμετρο, η Concept S είναι ένα από τα αυτοκίνητα που θα δημοπρατηθούν από τον οίκο RM Sotheby’s στις 18-19 Αυγούστου, στο Monterey της California, μαζί με τις 13 Ιταλίδες του Ferrari Performance Collection.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube