Στα άδυτα της συλλογής του Σουλτάνου του Brunei, 25+ χρόνια μετά [video]

Στα άδυτα της συλλογής του Σουλτάνου του Brunei, 25+ χρόνια μετά [video]

Όπως τα απόρρητα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών, χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 20 χρόνια ώστε να κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο οι εικόνες από τη μυθική συλλογή αυτοκινήτων της δεκαετίας του ’90.

Αν έχεις μεγαλώσει στα 90’s διαβάζοντας για τη μυθική συλλογή αυτοκινήτων του Σουλτάνου του Brunei, η οποία παρέμενε για χρόνια μυστική και τυλιγμένη από ένα πέπλο μυστηρίου που την έκανε να φαντάζει ακόμη πιο εξωτική από όσο είναι, ήρθε η ώρα της αποκάλυψης.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Instagram φωτογραφίες τραβηγμένες το 2001, από τον χρήστη @taffy_c_s_145, οι οποίες έγιναν ένα πολύ ενδιαφέρον αλμπουμ-video από το GTBoard, το οποίο σας παρουσιάζουμε. Στις εικόνες βλέπουμε μοναδικά αυτοκίνητα. Στην κυριολεξία. Όχι μόνο γνωστά supercars στις πλέον σπάνιες εκδόσεις τους, αλλά και ειδικά φτιαγμένα κατά παραγγελία κομμάτια, αποκλειστικά για τον petrolhead πρίγκιπα. Μεταξύ άλλων διακρίνονται: Rolls Royce Phantom VI, Pininfarina Venice sedan, station wagon και Cabriolet, , Jaguar XJ220 (αρκετές), Ferrari F50 RHD (δύο τουλάχιστον), Lamborghini Countach 25th Anniversario, Lexus LS400, Koenig Specials, Lamborghini Diablo Roadster, Ferrari FX, Bugatti EB110 SS, McLaren F1, η μια McLaren F1 LM από τις τρεις (!) που έχει στην κατοχή του, μία McLaren F1 GT και μία αγωνιστική F1 GTR Ueno Clinic replica, Mercedes-Benz SL και πολλά άλλα.

Εντύπωση προκαλεί η εμμονή του με κάποια μοντέλα, από τα οποία φαίνεται να έχει αγοράσει πολλά, ακόμη και δεκάδες, αντίτυπα. Ακόμη και στο ίδιο χρώμα. Έτσι όπως είναι απόλυτα στοιχισμένα, μοιάζει απλώς να πήγε στο εργοστάσιο και να παράγγειλε ολόκληρη τη παραγωγή μιας βάρδιας, μαζί με τη «γραμμή». Και έτσι να του τα παρέδωσαν. Κι αυτά, από ότι λένε οι ειδικοί, είναι μόνο ένα μικρό μέρος του θησαυρού που έχει ο Σουλτάνος στην κατοχή του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube