Μια Lamborghini 350 GT ξαναβρίσκει τη νιότη της [video]

Μια Lamborghini 350 GT ξαναβρίσκει τη νιότη της [video]

Ύστερα από ένα χρόνο μέσα στο ατελιέ, αυτή η υπέροχη Lamborghini 350GT δεν κρατιέται να μην ξεχυθεί στους δρόμους.

Όταν ο αμύητος κοιτά μια από τις 118 θρυλικές 350GT που υπάρχουν δεν αναγνωρίζει άμεσα μια Lamborghini. Ήταν το πρώτο δείγμα μιας πορείας, της πορείας του Ferruccio, που σχεδιάστηκε μέσα σε έξι μήνες, έγινε βεντέτα του Salone di Torino του 1963, αλλά και η άτεχνη, φορτωμένη φιγούρα που σχεδίασε το Franco Scaglione περνούσε ξυστά από την ανωνυμία.

Ύστερα από 52 χρόνια, το επίσημο «μαγαζί» που έφτιαξε η Lamborghini για την αποκατάσταση των κλασικών αυτοκινήτων της φίρμας, το PoloStorico, έδωσε σε μια 350GT τη δεύτερη νιότη της. Με πάνω από 1.150 ώρες ειδικών εργασιών για το αμάξωμα και το σαλόνι, κι άλλες 750 για τα μηχανικά μέρη και το μοτέρ, η 350GT με το σασί #0121 αποκαταστάθηκε πλήρως από το Lamborghini PoloStorico και ξανακοιτά τον κόσμο αφ’ υψηλού, βεντέτα και πάλι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Polo Storico: Επίσημο κέντρο αποκατάστασης από τη Lamborghini

Αυτό ειδικά το κομμάτι είναι ένα από τα 15 (μαζί με τα πρωτότυπα), με όλες τις αρχικές λεπτομέρειες πριν η Lambo διά του οίκου Touring προχωρήσει στη «διόρθωση» των κακώς κειμένων με την 400GT.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lamborghini 400GT 1966-1968

Κατά την αποκατάσταση, κομμάτια, όπως το σασί και οι λαμαρίνες από το πέτσωμα ήρθαν στις σωστές αναλογίες, όπως και το σύστημα φρένων που επισκευάστηκε για να εγγυηθεί τόσο την ασφάλεια όσο και την αυθεντικότητα.

Ο 3.5λιτρος V12 που φωλιάζει κάτω από το καπό της 350GT επισκευάστηκε πλήρως, μαζί με το σύστημα ψύξης και το σύστημα τροφοδοσίας, αναβιώνοντας την κατάστασή του, όπως ήταν πριν από 52 χρόνια που έβγαζε 400 άλογα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η πρώτη του PoloStorico με Lamborghini Miura SV 1971

Στην καμπίνα, το αυθεντικό μαύρο δέρμα στην ταπετσαρία των καθισμάτων και στις επενδύσεις των θυρών στρώθηκε εκ νέου ακολουθώντας της τότε διαδικασίες. Το ξύλινο τιμόνι , το αμπραγιάζ, το πεντάλ του γκαζιού δουλεύτηκαν και γυαλίστηκαν ανάλογα για να δείχνουν το ίδιο, όπως τότε που το αυτοκίνητο άφηνε πίσω του το εργοστάσιο στη Sant’Agata Bolognese.

Αφού η πλήρης και ενδελεχής αποκατάσταση ολοκληρώθηκε, παραδόθηκε στον ιδιοκτήτης της σε ειδική εκδήλωση που έγινε σε… πίστα! Η 350GT οδηγήθηκε για 80 km μέχρι να φτάσει στο Autodromo di Modena –με έναν δοκιμαστή οδηγό της Lamborghini στο τιμόνι- και ξανάζησε εκείνες της στιγμές αξιολόγησης του εργοστασίου πριν από την παράδοση στον πελάτη, όπου επιβεβαιώνονταν πως αλλαγές ταχυτήτων και σύστημα φρένων ανταποκρίνονται στα τότε στάνταρ της Lamborghini.

[Πηγή Lamborghini] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube