Κούκλα Ford Mustang του 1969 στο eBay

Κούκλα Ford Mustang του 1969 στο eBay

Μια μοναδική Ford Mustang Mach 1 του 1969 που για να την κάνεις δική σου χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα ανασήκωμα των φρυδιών.

Ο πωλητής αυτής της κατά τα λοιπά υπέροχης Mustang Mach 1 στο eBay ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει δεύτερη όπως αυτή, αν και το Barn Finds αντιτείνει ότι η μόνη διαφοροποίηση από οποιαδήποτε όμοιά της είναι η διακοπτόμενη λειτουργία των καθαριστήρων.

Οπότε, μπορεί να μη είναι αληθής ο ισχυρισμός του τωρινού ιδιοκτήτης, αλλά όπως και να το κάνουμε έχει να μας πει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Πάντως, μιας και αναφερθήκαμε στη διακοπτόμενη λειτουργία των καθαριστήρων, αξίζει να δείτε το φιλμ «Flash of Genius» του 2008, που πραγματεύεται τη νομική μάχη του Robert Kearns κατά της Ford. Η τελευταία προχώρησε στη χρήση υαλοκαθαριστήρων με διακοπτόμενη λειτουργία με βάση τις ιδέες που ο Kearns είχε κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στη Mustang μας. Το muscle car που βλέπετε λοιπόν έχει 51.000 μίλια στο οδόμετρο και ο πωλητής διατείνεται ότι ήταν στο γκαράζ, ακίνητη, για 47 χρόνια, εκ των οποίων τα τελευταία 25 βρισκόταν σε «ελεγχόμενο περιβάλλον».

 

Κάτω από το «shaker hood» του αυτοκινήτου βρίσκεται ένας 390-4V big block V8 που απέδιδε στην εποχή του 325 άλογα και όταν ήταν καινούργιος φορούσε ένα 4πλό καρμπιρατέρ της Holley με μαντεμένια εισαγωγή. Για την ιστορία απλώς να πούμε ότι το μοτέρ αυτό είχε κάνει την εμφάνισή του το 1961 στο Ford Thunderbird με 300+ άλογα.

Το μοτέρ στη Mustang μας συνδυάζεται με 4άρι χειροκίνητο σασμάν, καθίσματα τύπου μπάκετ, air conditioning και είναι βαμμένο σε εντυπωσιακή απόχρωση Acapulco Blue.

 

Αυτή τη στιγμή, η προσφορές έχουν ανεβάσει την τιμή του στις $31.169, ακόμα μακριά από το κατώφλι του πωλητή, τις €45.000 (περίπου 38.100 ευρώ). Τιμή που δεν είναι εξωπραγματική για τα δεδομένα της Mach 1 σε κατάσταση Concours έχει πάνω από 70 χιλιάρικα, σε εξαιρετική πάνω από 50 και σε καλή σχεδόν 44.000 δολάρια. Για την περίπτωσή μας χρειάζεται να προσθέσετε και ένα 10% στις παραπάνω τιμές, καθώς το αυτοκίνητο έχει shaker hood και είναι το scoop που βλέπετε στο καπό. Το όνομα προήλθε από το γεγονός ότι η εισαγωγή αυτή, που τοποθετείτο ακριβώς πάνω στο φίλτρο αέρα και έβγαινε από ένα ρούμπο, μια τρύπα στο καπό, κουνιόταν ακριβώς όπως και ο κινητήρας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube