Δείτε την εκπληκτική εξέλιξη της Mustang σε 5’ [video]

Δείτε την εκπληκτική εξέλιξη της Mustang σε 5’ [video]

H Ford δεν μπορούσε να φανταστεί το τι θα σήμαινε η Mustang όταν τη λανσάρισε στα μέσα του 1964.

Χαρακτηρισμένη ως «αυτοκίνητο για γραμματείς», η Ford φρόντισε το σπορ σε εμφάνιση και οικονομικό αυτοκίνητό της να γίνει δημοφιλές, αλλά δεν μπορούσε να διανοηθεί καν ότι θα γινόταν και θρυλικό.

Όμως υπήρξε ένα άτομο, παρά τις αρχικές ενστάσεις του, που αναγνώρισε το πλήρες δυναμικό του αυτοκινήτου, αν και ποτέ δεν δούλεψε επίσημα για το Μπλε Οβάλ. Σωστά μαντέψατε. Ήταν ο Carroll Shelby. Χρειάστηκε λοιπόν ένας πρώην αγρότης-κτηνοτρόφος που έγινε Τεξανός αγωνιζόμενος και νικητής στο Le Mans για να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχαν μαγειρέψει εκείνοι οι τύποι στο Detroit.

H ρετσέτα του ήταν απλή. Έξω το στάνταρ μοτέρ V6 για ένα V8 ή πολλά από δαύτα για να ακριβολογούμε. Έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στην ανάρτηση και τις τροποποιήσεις στο σασί, και ορίστε. Αλλά η Mustang, όπως κάθε εμβληματικό δημιούργημα διατήρησε αλώβητα τα βασικά χαρακτηριστικά της εδώ και 53 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Shelby Mustang, η ανέκδοτη αρχή μιας μεγάλης πορείας [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η πρώτη Ford Mustang hardtop στο σφυρί

Πίσω κίνηση, προαιρετικά V8 και αυτή η σιλουέτα με το μακρύ εμπρός καπό και το κοντό πίσω, για να αναφέρουμε μερικά μόνο. Σαφώς έχει επανασχεδιαστεί μπόλικες φορές, αλλά η Ford ποτέ δεν απομακρύνθηκε από τη φόρμουλα των pony cars που τόσο επιτυχημένα δημιούργησε. Και τώρα το Cars Evolution δημιούργησε αυτό το ευχάριστο 5λεπτο ή τόσο μακρύ βίντεο, αν θέλετε, που παρουσιάζει την εξέλιξη της Mustang με την πάροδο των ετών. Έχουμε δει παρόμοια βίντεο με τις Porsche 911 και BMW M3, οπότε ήρθε η ώρα να και για τη Mustang. Προφανώς οι δημιουργοί του video δεν είχαν χρόνο να τις δείξουν όλες, γι’ αυτό πήραν αυτές που θεώρησαν ότι ήταν οι πιο αντιπροσωπευτικές. Πρόσθετο μπόνους, η ηχητική συνοδεία του μοτέρ. Ωραία δουλειά, παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμή: Ford Mustang “289”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Mustang 1964-1966

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Mustang του 1964, το ορίτζιναλ press kit 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube