$575.000 γι’ αυτό το εκπληκτικό Chrysler Ghia Special Coupé

$575.000 γι’ αυτό το εκπληκτικό Chrysler Ghia Special Coupé

Αυτό το κουπέ, καρπός της ασυνήθιστης συνεργασίας της Chrysler με το σχεδιαστικό οίκο Ghia, κατασκευάστηκε μόλις σε 18 κομμάτια.

Στην αυγή της δεκαετίας του ’50, η Chrysler και ο σχεδιαστικός οίκος της Ghia δρομολόγησαν μια ασυνήθιστη συνεργασία.

Έτσι οι δύο εταιρείες προχώρησαν στην εξέλιξη του Plymouth XX-500 που ακολουθήθηκε από λίγα πρωτότυπα, αλλά και μοντέλα παραγωγής στα επόμενα χρόνια, με αρκετή επιτυχία. Το Chrysler Ghia Special Coupé του 1953 ανήκει σε αυτήν ακριβώς την γκάμα και είναι το σπανιότερο.

Μεταξύ του 1951 και του 1953 κατασκευάστηκαν συνολικά 18 Chrysler Ghia Special Coupé που βασίστηκαν πάνω στο σασί του New Yorker Deluxe. Αυτό που βλέπετε το αγόρασε ο Léon Coulibeuf, αντιπρόσωπος της Chrysler στη Γαλλία, συλλέκτης και αγωνιζόμενος του Le Mans. Και σήμερα, το αυτοκίνητο βρίσκεται στο St. Louis του Missouri και πωλείται έναντι του αστρονομικού ποσού των $575 χιλιάδων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ghia L 6.4, σπάνιο και σαγηνευτικό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα βραβευμένο Abarth 1100 Sport Ghia σε γυρεύει


Το Special Coupé ξεκίνησε να αποκαθίσταται το 1991 και ολοκλήρωσε τις εργασίες αποκατάστασης το 2001. Φινιρισμένο σε μια πολύ πετυχημένη διχρωμία με ένα γαλάζιο παστέλ στο αμάξωμα και σκούρα μπλε οροφή, έχει φουλ νικέλινες λεπτομέρειες σε τελειώματα και ακμές, καθώς και άσπρες διακοσμήσεις. Πατά δε σε ακτινωτές συρμάτινες ζάντες της εποχής που είναι ντυμένες με λάστιχα με άσπρα πλαϊνά.


Στην καμπίνα 2+2, όλα είναι σε τόνους του γαλάζιου, με τα μεταλλικά μέρη σε πιο σκούρα, σχεδόν μπλε απόχρωση. Στον ίδιο ανοιχτό χρωματικό τόνο είναι και τα καθίσματα (πάγκος και το εμπρός) με άσπρα φιτίλια. Περιττό να πούμε ότι το ραδιόφωνο, το ρολόι, ο δακτύλιος των οργάνων, ο αναπτήρας είναι τα αυθεντικά νικέλινα. Ομοίως και το κλάξον στο επίσης γαλάζιο, ορίτζιναλ τιμόνι.

Κάτω από το μακρύ και ψηλό καπό του του Chrysler Ghia Special Coupé βρίσκεται ένας FirePower Hemi V8 με 331 κυβικές ίντσες (5.424 cc) που αποδίδει 182 άλογα. Μοτέρ που ήταν το πρώτο της σειράς FirePower (και το πρώτο V8 με βαλβίδες επικεφαλής της Chrysler) και μάλιστα «low deck». Το μοτέρ συνδυάζεται με 4άρι ημί-αυτόματο σασμάν Fluid Torque Drive. Εδώ να πούμε ότι παρά τα 65 χρόνια που χωρίζουν την κατασκευή του αυτοκινήτου με το σήμερα, το μηχανοστάσιο βρίσκεται σε άψογη κατάσταση με όλα τα μέρη του μοτέρ να είναι τα αυθεντικά.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το αυτοκίνητο στις λιγοστές εμφανίσεις του σε διεθνή Concours πήρε πολύ καλές κριτικές: Concours d’ Elegance Zoute Grand Prix στο Knokke στο Βέλγιο το 2104 και στο Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este του 2015. Το Chrysler Ghia Special Coupé πωλείται μέσω της Hyman Ltd και απευθύνεται σε απαιτητικούς και έχοντες τον τρόπο τους συλλέκτες.

[Πηγή Hyman μέσω BringATrailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube