Πωλείται: Μια Porsche 911 GT3 με V8 από Corvette

Πωλείται: Μια Porsche 911 GT3 με V8 από Corvette

Στην άτυπη κατάταξη ιερόσυλων μετατροπών, μια 997 GT3 με έναν V8 6,2 lt από Corvette στη θέση του 6κύλνδρου μπόξερ θα βρισκόταν αρκετά ψηλά.

Δεν βλέπουμε συχνά κινητήρες άλλων κατασκευαστών μεταμοσχευμένους σε Porsche 911. Είτε λόγω σεβασμού στην Ιστορία της φίρμας, είτε λόγω της ιδιαίτερης διάταξης μηχανικών μερών, που δυσκολεύει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις, και μια τέτοια σίγουρα είναι αυτή η Porsche 911 GT3 του 2007. Εκ πρώτης όψεως, το αυτοκίνητο δεν φαίνεται να κρύβει τίποτα περίεργο. Πρόκειται για μια ασημί 997 GT3 που δεν διαφέρει σε τίποτα σε σχέση με τις άλλες της γενιάς της, ενώ φοράει ακόμα και τις στάνταρ ζάντες της. Στο εσωτερικό, που διαθέτει και το εργοστασιακό roll cage της έκδοσης Clubsport, το μόνο ασυνήθιστο στοιχείο είναι ένα ψηφιακό πολυόργανο της ΑΙΜ, που έχει αντικαταστήσει ολόκληρο το καντράν.

Ωστόσο, αν κάποιος προσέξει τα αυτοκολλητάκια που υπάρχουν στα φτερά του αυτοκινήτου, είναι σαφές, όσο και πολύ περίεργο, το τι κινητήρα φοράει η συγκεκριμένη 911: «LS3 6.2 V8». Η ένδειξη στο πίσω καπό ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερα πράγματα: «LS3 525 HP». Από την περιγραφή της αγγελίας προκύπτει ότι η μετατροπή έγινε με βάση ένα κιτ της Renegade Hybrid, της εταιρίας που από το 1983 εξειδικεύεται στην τοποθέτηση κινητήρων V8 της Chevrolet σε όλες τις γενιές της Porsche 911. Άλλωστε έχουμε δει παλαιότερες 911 V8, ποτέ όμως μια 997.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜH Μια Porsche 911 με κινητήρα από Honda Civic Type R [video]

Ο κινητήρας LS3 αγοράστηκε καινούργιος από την General Motors (crate engine) και καλύπτεται από εγγύηση. Συνδυάστηκε με το εργοστασιακό 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο της 911, και η μετατροπή είναι τόσο πλήρης που λειτουργούν κανονικά η ρυθμιζόμενη ανάρτηση PASM, το ABS, το σύστημα ευστάθειας και το a/c. Μόνο το cruise control θυσιάστηκε. Το μόνο που δεν αναφέρει η αγγελία είναι αν και κατά πόσο έχει αλλάξει η ήδη περίεργη κατανομή βάρους της 911 με το νέο μοτέρ...

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, η 997 GT3 V8 έχει διανύσει μόλις 650 μίλια στρωσίματος μετά τη μετατροπή, και πωλείται μέσω της ιστοσελίδας αγγελιών Craigslist, προς $95.000 (€84.600).

[Πηγή: Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube