Μια Porsche 911 με κινητήρα από Honda Civic Type R [video]

Μια Porsche 911 με κινητήρα από Honda Civic Type R [video]

Ο κινητήρας «Κ20» της Honda χρησιμοποιείται ευρέως σε engine swaps, αλλά δεν περιμέναμε ποτέ να τον δούμε τουρμπισμένο σε μια Porsche 911!

Αν γενικώς η αντικατάσταση του κινητήρα μιας Porsche 911 με άλλον θεωρείται ιεροσυλία, τι να πει κανείς για την τοποθέτηση ενός τουρμπισμένου μοτέρ από Honda Civic Type R στη θέση του.

Εξωτερικά, η συγκεκριμένη Porsche είναι άλλη μια προσεγμένη και βελτιωμένη παλιά 911, με στοιχεία από την 930 Turbo, φαρδιά φτερά, πίσω αεροτομή από 964 RS 3.8 κ.λπ. Οι αεραγωγοί τύπου NACA στο πίσω παρμπρίζ και το γδυμένο εσωτερικό με το μισό roll cage μαρτυρούν ότι δεν πρόκειται για καθημερινό αυτοκίνητο αλλά για μια ειδική κατασκευή, όμως τίποτα δεν σε προϊδεάζει γι’ αυτό που κρύβει στο πίσω μέρος της.

Στη θέση του επίπεδου 6κύλινδου που φώλιαζε εκεί, έχει τοποθετηθεί ο 2λιτρος 4κύλινδρος σε σειρά κινητήρας με κωδικό Κ20Α2 από το Honda Civic Type R του 2001-2006. Λόγω του αυξημένου ύψους του, ίσα που χωράει στο μηχανοστάσιο της 911. Έχει τοποθετηθεί κι αυτός κατά μήκος και παρότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κιβώτιο που έχει χρησιμοποιηθεί, υποθέτουμε ότι προέρχεται από κάποια 911, έχοντας υποστεί τις κατάλληλες επεμβάσεις για να παντρευτεί με τον κινητήρα της Honda.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Porsche τρολάρει τους μηχανικούς εξέλιξης του Honda NSX

Με μερικές ατμοσφαιρικές βελτιώσεις αυτός ο κινητήρας θα μπορούσε να αποδώσει αρκετά περισσότερα από τα εργοστασιακά του 200 PS, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τον ιδιοκτήτη της 911, Scotty G. Έτσι δίπλα στον κινητήρα βλέπουμε και ένα turbo, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα νούμερα ισχύος και ροπής που προέκυψαν από τη βελτίωση.

Μέχρι να τα μάθουμε, δείτε το πρώτο video της ιδιαίτερης 911 του Scotty G. Υποθέτουμε ότι θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube